Opinii

La Cumpăna, “Zilele porţilor deschise” aduc o săptămână de sărbătoare

Sâmbătă, 8 noiembrie a.c., toţi cumpănenii au avut motiv de sărbătoare, alături de administraţia locală, reprezentată prin primarul Mariana Gâju.

 

Un articol de Andreea PAVEL

Aşa cum a promis, edilul a finalizat la timp, printre altele, lucrările la noul sediu al primăriei. “Construirea instituţiei a durat un an de zile, iar noul sediu se întinde pe o suprafaţă de peste 1500 metri pătraţi. La eveniment vor fi invitaţi de onoare toţi cei care şi-au dedicat viaţa în slujba primăriei din Cumpăna, pe parcursul anilor. De asemenea, vom sărbători Ziua Recunoştinţei cumpănenilor şi 110 de existenţă a Primăriei Cumpăna”, a declarat primarul comunei, Mariana Gâju. Acestea au fost doar unele dintre „cauzele” care au dat startul petrecerii din seara respectivă. Sărbătoarea se va întinde pe parcursul unei săptămâni întregi (8-15 noiembrie a.c.), săptămână în care cumpănenii vor lăsa grijile deoparte şi vor colinda localitatea şi obiectivele turistice, sau instituţiile acesteia.

Evenimentul care a dat startul petrecerii a fost încreştinarea a trei micuţi aflaţi în grija Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului. Vineri, 7 noiembrie a.c.,  Mariana Gâju a fost naşul moral al fetiţei Daniela Iuliana şi al băieţeilor Alexandru George şi Florin. Cei în a căror braţe au fost încreştinaţi copilaşii, sunt Alexandru Mazăre, Eduard Martin şi Anca Sârbu. Slujba a avut loc la ora 15:00, la Biserica “Adormirea Maicii Domnului”, din localitate, şi a fost oficiată de Înalt Prea Sfinţitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.

A doua zi, chiar cu ocazia “Sfinţilor Mihail şi Gavril”, a fost inaugurat noul sediul al Primăriei Cumpăna. Între “trecut” şi “prezent” (cuvintele afişate pe fostul sediu, respectiv noul sediu al instituţiei), o mare de cumpăneni, reprezentanţi ai presei şi oficialităţi locale şi judeţene au luat parte la ceremonia desfăşurată de un sobor de preoţi, cărora li s-a alăturat un cor şi Înalt Prea Sfinţitul Teodosie. La eveniment au putut fi văzuţi în public, lângă primarul localităţii Cumpăna Mariana Gâju, Nicolae Nemirschi, viceprimarul judeţului Constanţa, Ovidiu Brăiloiu, primarul oraşului Eforie, Alexandru Mazăre, deputat PSD, Aurel Papari, rectorul Universităţii “Andrei Şaguna” ş.a.m.d.

Pe parcursul săptămânii în curs, toţi cetăţenii localităţii, dar nu numai, sunt invitaţi să viziteze noul sediul al autorităţii locale, dar şi celelalte instituţii, sau obiective din Cumpăna. Întreaga zi, localitatea a răsunat a veselie, iar horele au fost ca la ele acasă în timpul spectacolului susţinut de ansamblul de dansuri folclorice “Româncuţa”. Atmosfera a fost încălzită, de asemenea, şi de Fanfara Statului Major al Forţelor Navale Române. Odată sosiţi, invitaţii la eveniment au vizitat, alături de autorităţile locale, atât cartierul rezidenţial Del Sole, cât şi blocurile de tip ANL, zona industrială, sau instituţiile publice din Cumpăna.

Cei prezenţi la eveniment s-au relaxat şi binedispus luând parte la un spectacol susţinut în sala mare a Casei de Cultură, unde au participat Grigore Vieru, Fuego, Mariana Anghel şi Ion Drăgan. Nici tinerii nu au fost ignoraţi de administraţia locală, drept pentru care aceştia s-au putut distra pe înserat, în jurul orei 19:00, tot în Casa de Cultură. Pe ei i-au încântat Costi Ioniţă, Alexia şi Celia.  

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top