Actualitate

Jurilovca, promovată în curtea Regelui Marii Britanii

“Casa Albastră”, deţinută de Regele Charles al III-lea al Marii Britanii în satul transilvănean Viscri, a fost transformată recent în muzeu și va găzdui regulat expoziții temporare. În aceste zile, în curtea casei se desfășoară o expoziție a școlilor de vară din România, eveniment finanțat de Prince’s Foundation și Ordinul Arhitecților din România.

Între expozanți se află și Școala de Vară de la Jurilovca, un proiect inițiat de soții Sterea (fotografi profesioniști), împreună cu localnici din Jurilovca. Proiectul își propune să promoveze în rândul tinerilor tehnicile tradiționale de construire a caselor, precum și tradițiile rușilor lipoveni.

“Jurilovca noastră e din ce în ce mai cunoscută și alți oameni continuă să afle despre cum e aici și ce avem de oferit! Imagini și informații din Jurilovca sunt acum chiar în curtea casei de la Viscri a Regelui Charles al III-lea al Marii Britanii. Este vorba despre Școala de vară de la Jurilovca – singurul proiect care pune în evidență arhitectura, tehnicile de construcție și materialele din Delta Dunării – care a fost inclusă în expoziția din curtea casei din Viscri a regelui Charles al III-a în ideea promovării arhitecturii tradiționale.

Oameni cu suflet și talent duc tradiția mai departe și promovează locul pe care îl iubim cu toți și pe care vrem să-l facem tot mai frumos și mai cunoscut. Am spus-o, o repet: cea mai mare bogăție a unei comunități sunt oamenii!”, a transmis Primarul comunei Jurilovca, Eugen Ion.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top