Actualitate

Cum arată lucrările de investiții aflate în derulare în orașul Negru Vodă | VIDEO

În orașul Negru Vodă se află în curs de implementare mai multe proiecte de dezvoltare deosebit de importante. Vă prezentăm mai jos imagini și informații despre 5 lucrări aflate în desfășurare.

Prin acest proiect se urmărește realizarea și dotarea unor spații educaționale care să permită derularea procesului educativ pentru elevi si liceeni; realizarea și dotarea unor spații de servire ce vor permite servirea unei mese (în pauza) pentru elevi și liceeni; dotări exterioare necesare spațiului educațional și de recreere al elevilor și al liceenilor; îmbunătățirea calității procesului de învățământ și a performanțelor elevilor. Proiectul este finanțat prin PNDL şi are valoarea de 5,89 milioane de lei fără TVA.

 

„Clădirea Grădiniței “MARTINICĂ” cu program prelungit a fost concepută cu un minimum de funcțiuni pentru a satisface cerințele unui program educațional modern concentrat pe copiii de vârsta preșcolară împărțiți pe patru grupe de vârstă, respectiv grupa I între 3-4 ani, grupa II între 4-5 ani și grupa III între 5-6 ani”, se arată în prezentarea proiectului. Clădirea a fost concepută în regim de demisol parțial, parter și un etaj parțial, pe fiecare nivel adoptându-se funcțiuni specifice pentru o grădiniță cu un program prelungit. Valoarea totală alocată din bugetul Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice este de 2,16 milioane de lei, iar valoarea totală a investiției este de 3,14 milioane de lei, diferența fiind asigurată cu fonduri europene.

 

Investiția face parte dintr-un proiect mai amplu, „Îmbunătățirea serviciilor sociale și a spațiilor publice urbane pentru populația Orașului Negru Vodă”. Pentru această investiție, echipa coordonată de primarul Petre Urziceanu a reușit să obțină o finanțare din fonduri UE de peste 22 de milioane de lei. Pentru îmbunătățirea condițiilor de locuire a grupurilor vulnerabile, proiectul presupune edificarea a 8 clădiri cu regim de înălțime P+1E și a 3 clădiri cu regim de înălțime P+2E, cuprinzând 34 de locuințe sociale, 18 apartamente cu două camere și 16 apartamente cu trei camere, situate în intravilanul orașului Negru Vodă, pe strada Platformei nr. 1. Proiectul își mai propune îmbunătățirea accesibilității investiției propuse prin proiect, prin amenajarea corepunzătoare a aleilor pietonale (trotuare) și a spațiilor verzi adiacente drumurilor publice ce asigură legatura între partea estică și vesticș a orașului Negru Vodă. În plus, se dorește înlocuirea mobilierului urban amplasat pe acest traseu, dar și iluminarea corespunzătoare și instalarea unui sistem de supraghere video.

 

Prin această investiție se modernizează 14,04 kilometri de drumuri în cele două sate, 8,19 kilometri în Darabani și 5,85 de kilometri în Vâlcelele. Valoarea proiectului este de 11,7 milioane de lei, fără TVA, iar finanțarea a venit prin PNDL.

 

Obiectivele specifice ale proiectului constau în construirea și dotarea corespunzătoare a unui ansamblu infrastructural compus din clădire scoală, clădire sală de activități sportive, teren multifuncțional, teren de joacă și gradină botanică, în care să funcționeze în condiții optime instituția publică de învățământ. Proiectul implementat de Primăria Negru Vodă este menit să ofere, pe termen lung, servicii educaționale la standarde înalte de calitate pentru elevii din satele aparținătoare ale orașului. Proiectul, finanțat de Uniunea Europeană, are o valoare totală de 4 milioane de lei, dintre care 3,18 milioane sunt fonduri eligibile.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top