Actualitate

Istoria, mai accesibilă turiștilor. Portal cu informații despre monumentele istorice din vestul Mării Negre

Arhicup este un proiect transfrontalier care contribuie la promovarea turismului arheologic, istoric şi cultural în regiunea Mării Negre

Arhicup este un proiect transfrontalier care contribuie la promovarea turismului arheologic, istoric şi cultural în regiunea Mării Negre.

Istorici din 3 ţări (Bulgaria, România şi Republica Moldova) au lucrat pentru a aduce în atenţia publicului mai multe monumente istorice de interes turistic. Informaţii istorice, scanări 3D, hărţi, fotografii şi filme sunt accesibile oricui, pe portalul www.arhicup.net. Materialele vor fi structurate în trasee turistice, pentru a uşura accesul vizitatorilor la obiective unice de patrimoniu din vestul Mării Negre.

Arhicup este un proiect transfrontalier care a ajuns la final, rezultatele acestuia fiind prezentate în cadrul unei conferințe de presă ce a avut loc la Constanța.

Arhicup este un proiect transfrontalier care contribuie la promovarea turismului arheologic, istoric şi cultural în regiunea Mării Negre

Managerul de proiect pentru partea română, istoricul Cristina Talmațchi, a prezentat componentele și derularea proiectului:

  • Expediția științifică de scanare 3D a monumentelor selectate.
  • Expoziția „Marea Neagră în cartografia europeană” și realizarea unui catalog.
  • Conferința științifică „Arheologia Mării Negre ca factor în turismul cultural”.
  • Realizarea unui film documentar.
  • Colectarea datelor și realizarea materialelor pentru portalul web.
  • Elaborarea de trasee turistice.

Proiectul BSB 867 Black Sea Archaeology, History and Culture Portal (Portalul Arheologiei, Istoriei și Culturii Mării Negre) – ARHICUP a fost finanțat prin Programul Operațional Comun de Cooperare Transfrontalieră în cadrul Instrumentului European de Vecinătate „Bazinul Mării Negre 2014 – 2020”. Implementarea acestuia a debutat la 1 iunie 2020 și a avut o durată de 30 de luni, iar valoarea totală a proiectului este de 566 400 de euro, din care 85 440 de euro reprezintă bugetul Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top