Fără categorie

IPS Teodosie i-a girat „ştiinţific” pe Becali şi pe un traficant de droguri!

Ministerul Justiției a dat publicității lista profesorilor universitari ce au girat așa-numitele „lucrări științifice” scrise de către pușcăriași pentru a-și scădea din pedeapsă. Astfel, potrivit datelor oficiale, doi episcopi ai Bisericii Ortodoxe Române au sărit în sprijinul lui George Becali, creditându-i cărțile ca fiind „științifice”. Mai mult, IPS Teodosie și-a pus obrazul și pentru Gabriel Bucică (foto), preot constănțean, condamnat la 4 ani cu executare pentru trafic de droguri.

„Iubirea milostivă și mântuitoare”, cartea scrisă în penitenciarul Poarta Albă de George Becali în timpul condamnării sale de 3 ani și 6 luni pentru dare de mită, este girată de IPS Laurențiu Streza, Mitropolitul Ardealului. Cartea este tipărită la Editura Saeculum I.O în anul 2014.

O altă carte scrisă de Becali, „Muntele Atos, patria Ortodoxiei”, a fost redactată în anul 2014 în timp record de numai două săptămâni (19 august-3septembrie 2014) și este creditată ca lucrare științifică de către IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului. Becali a beneficiat și de intenția Arhiepiscopiei Tomisului de a-l plimba de la penitenciar la biserică cu mașina episcopiei, intenție respinsă la momentul respectiv de instanță.
Tot ierarhul Tomisului iși pune semnătura și pe alte două lucrări redactate de un alt condamnat, preotul constănțean Gabriel Bucică. Acesta a fost ridicat de DIICOT Vaslui în luna februarie 2013 pentru trafic de droguri. Ulterior, instanțele de judecată l-au condamnat la 4 ani de închisoare cu executare. Lucrările, „Legea Mozaică în lumina Noului Testament” și „Importanța Familiei după Legea Mozaică”, au fost scrise și ele în timp record, o lună pentru fiecare. Așadar, preotul care a nenorocit elevii vasluieni ( din rechizitoriul procurorilor reiese că drogurile ajungeau în școlile din Vaslui), este autorul unei „opere științifice” despre importanța familiei. Bucică Gabriel a fost, în urma faptelor sale, caterisit.
Ce-i face pe acești profesori universitari care sunt și ierarhi ai BOR să gireze niște infractori, care își doresc doar micșorarea pedepselor cu orice preț, rămâne să stabilească justiția. Operele menționate miros a plagiat și nu au nimic de a face cu o cercetare în sensul academic. În plus, adevărații profesori universitari și cercetători ar trebui să se simtă jigniți pentru tot circul acesta ieftin, dar legal deocamdată, când un infractor este ajutat de un profesor. Cât costă 30 de zile de libertate?

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top