Fără categorie

ÎPS Teodosie crede că e victima unui COMPLOT al CAPILOR BISERICII!

Avocata lui ÎPS Teodosie, Maria Vasii, a declarat astăzi la ieşirea din sala de judecată că dosarul în care este judecat Arhiepiscopul Tomisului „nu poate avea decât valoarea unor răfuieli interne între capii bisericii”, conform siteului de ştiri realnews.ro.

În continuarea afirmaţiei, avocata Vasii vorbeşte despre „jocul unor interese oculte”: „Acest aspect mi se pare de foarte mare interes. Noi am afirmat că dosarul nu are justificare. Nu poate avea decât valoarea unor răfuieli interne între capii bisericii. Altfel nu pot să îmi explic ce a dus la sesizarea SRI şi la sesizarea procurorului. Este regretabil că procurorul a intrat în acel joc și că a instrumentat în aparență niște proceduri judiciare, care ar cuprinde o acuzație, dar se pare că a făcut jocul unor interese oculte”, se arată în sursa citată.

Nu comentez, nu am eu căderea sa comentez așa ceva. O afirmație făcută într-un anumit context trebuie explicată și argumentată de persoana care a făcut-o, nu de altcineva”, a declarat pentru Dezvăluiri purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu.

Declaraţia avocatei, ce pare să vorbească în numele clientului său, folosind formula „Noi”, îl pune pe Teodosie într-o poziţie de adversitate cu conducerea Bisericii. O mişcare riscantă dacă luăm în calcul faptul că poziţia de Arhiepiscop depinde de un eventual vot în Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române. Un vot ce a fost amânat până acum de către Arhiepiscopul Tomisului, de la începutul dosarului său şi până în prezent.

Reamintim că ÎPS Teodosie a fost trimis în judecată de către DNA Constanţa într-un dosar în care este acuzat de decontarea nereală a unor fonduri APIA pentru via de la Nazarcea, deţinută în administrare de către Arhiepiscopia Tomisului.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top