Actualitate

Ion Șerpescu, primar Mahmudia: „Toți elevii vor avea acces la procesul educațional online”

Consiliului Local Mahmudia, la inițiativa primarului comunei Ion Șerpescu, a aprobat achiziționarea a 100 de tablete și a serviciilor de Internet aferente, pentru elevii din cadrul Școlii Profesionale „Vasile Bacalu” Mahmudia.

Prin acest demers am încercat să creăm un cadru optim pentru accesul elevilor la programele școlare desfășurate online, în condițiile impuse de noile reglementări legale”, spune Ion Șerpescu.

Tabletele vor fi distribuite către copiii nominalizați de către cadrele didactice. „Până la începutul anului școlar următor, vom face tot ceea ce este posibil să mai achiziționam tablete, astfel încât toți elevii Școlii Profesionale „Vasile Bacalu” Mahmudia să aibă acces la procesul educațional online”, explică primarul comunei.

Școala din Mahmudia, tradiție de peste un secol

Prima școală din localitatea Mahmudia a fost înființată în anul 1879 şi era formată din trei săli de clasă. Școala s-a deschis într-o casă tătărească, pe locul unde astăzi este clădirea Primăriei Mahmudia. „În acea perioadă învățământul obligatoriu era de 4 clase”, se arată într-o prezentare pe site-ul Școlii Profesionale „Vasile Bacalu”.

Prima clădire de școală s-a construit în anul 1883, iar a doua, care există şi astăzi, în anul 1909. În anul 2002 aceasta este renovată din fondurile Băncii Mondiale, în ea desfăşurându-şi activitatea grădiniţa.

Al treilea local de şcoală a fost construit în anul 1968 din fondul Ministerului Minelor, având 8 săli de clasă, 2 laboratoare, o bibliotecă, o cancelarie şi dependințe. În 2004 se construieşte o clădire în care îşi desfăşoară activitatea clasele primare, local care s-a realizat din fondurile Băncii Mondiale şi care a fost inaugurat în anul 2006.

În anul şcolar 2003-2004  se înfiinţează o clasă de liceu şi două clase de arte şi meserii, Şcoala cu clasele I – VIII devenind Grup Şcolar Mahmudia. Din anul şcolar 2008 – 2009, primeşte denumirea de Grup Şcolar „Vasile Bacalu”, în onoarea domnului geolog  Vasile Bacalu, cetăţean de onoare al satului, care a descoperit resursele de calcar de la Mahmudia.

Actualitate

To Top