Opinii

Invitaţi din Slovenia şi Turcia la “Sărbătoarea toamnei” din Cernavodă

Primăria oraşului Cernavodă a organizat “Zilele Recoltei”, tradiţionala sărbătoare a toamnei, aşteptată cu nerăbdare de cernăvodeni. Încă de la primele ore ale dimineţii, producătorii de legume, fructe, lactate, produse apicole şi flori şi-au aranjat standurile în centrul oraşului. 

Un articol de Andreea PAVEL

Tot aici au sosit şi meşteşugarii cu produse de lemn, ceramică, ţesături, sosiţi din mai multe colţuri ale ţării special pentru această sărbătoare. În aceeaşi zonă au fost amenajate şi ţarcuri pentru crescătorii de animale care s-au putut lăuda la eveniment cu exemplare deosebite de  cai, capre, oi, iepuri şi păsări. Holul Primăriei a găzduit o expoziţie de pictură şi tapiserie a artistului Gheorghe Constantin, expoziţie de ceramică EBRU prezentată de artişti din Turcia, expoziţie de costume populare şi obiecte vechi. Sărbătoarea toamnei a fost completată cu  muzică şi dansuri populare. Pe scena amenajată în centrul oraşului, atât dimineaţa, cât şi seara au evoluat cântăreţi şi ansambluri folclorice din Constanţa, Ovidiu, Medgidia, Cernavodă, Cumpăna, Hârşova, Castelu, Ghindăreşti. La sărbătoare au mai fost prezente două ansambluri folclorice din străinătate: Svoboda din Krsko – Slovenia şi Yafem din Yalova – Turcia.  Iubitorii de muzică oltenească s-au mai putut distra sâmbătă seara cu Florinel Vasilică şi ansamblul “Teleormanul”, iar iubitorii folclorului dobrogean au fost invitaţi să cânte duminică seara alături de Aneta Stan şi Elisabeta Turcu. În programul “Zilele Recoltei” au mai fost incluse şi concursuri pentru gospodinele oraşului: “Cea mai bună zacuscă” şi “Cele mai bune murături”. De asemenea, au mai fost organizate o expoziţie de produse culinare turceşti, concursuri pentru pasionaţii de fotografie, unde s-au premiat cele mai frumoase fotografii cu tema “Cernavodă, toamna”.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top