Opinii

Investitori suedezi, atraşi de Băneasa pentru regenerarea deşeurilor în combustibil

Gelu Iordache, primarul oraşului Băneasa a fost prezent la o conferinţă organizată de o firmă scandinavă, care ar fi interesată de construirea unei fabrici de energie ce va transforma deşeurile în combustibil.

 

Un articol de Andreea PAVEL, Sebastian TARCEA

Firma suedeză pare a fi foarte interesată de potenţialul oraşului Băneasa. Operatorul străin nu are altceva de făcut decât demararea procesului de incinerare a deşeurilor, cu condiţia clară de a nu polua mediul înconjurător. Intenţia este aceea de a reduce la zero deşeurile împrăştiate de vânt din cauză că nu există un mijloc de colectare a acestora. Astfel, spun suedezii, deşeurile s-ar transforma în fundamentul de furnizare a energiei menite să îşi aducă aportul la dezvoltarea unei noi zone de locuinţe. Firma scandinavă susţine că deşeurile pot fi folosite la încălzirea noului cartier, dar, pesemne, şi la obţinerea energiei electrice. Străinii şi-au continuat teoria prin aducerea la cunoştinţa românilor că până şi cenuşa rezultată poate fi folosită, drept aditiv în industria cimentului. Ca să nu mai punem la socoteală numeroasele locuri de muncă ce ar rezulta din înfiinţarea unei astfel de fabrici. Suma la care se ridică investiţia este pe măsura anvergurii proiectului: nu mai puţin de 200 milioane de euro, şi include următoarele: staţia de incinerare, încălzirea cartierului, sistemele de producere şi distribuţie a energiei electrice şi ateliere industriale. S-ar putea incinera astfel circa 400 de tone de gunoi în fiecare zi, deşeuri ce vor fi aduse din toată regiunea.

 

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top