Actualitate

Investiții de peste 6 milioane de lei în infrastructura educațională a comunei Cobadin

Proiectul „Reabilitare, modernizare și construire infrastructură educațională pentru învățământul primar și gimnazial din comuna Cobadin, județul Constanta”, se află în plină implementare. Administrația condusă de primarul Cristian Telehoi urmărește atât extinderea anumitor corpuri școlare, cât și construirea unei săli de sport sau a unui centru educațional.

Astfel, cu o valoare de peste 6 milioane de lei, proiectul amintit prevede:

  1. extinderea, reabilitarea și modernizarea corpului C1 cu suprafață actual construită de 419,00 mp și destinația de unitate de învățământ (școala cu clasele I-IV). Urmare a implementării proiectului, clădirea C1 cu o suprafață construită de 481,14 mp, va cuprinde: 4 săli de clasă (1 sală cu scenă), 2 grupuri sanitare (fete și băieți), 1 grup sanitar pentru persoane cu dizabilități, 1 grup sanitar pentru cadrele didactice, 1 cancelarie cadre didactice, 3 holuri de acces;
  2. construirea unui centru educațional destinat elevilor din ciclul educațional primar dar și gimnazial, cu o suprafață construită de 470,56 mp, imobil ce va cuprinde: 2 săli de clasă, 1 sală de mese, 2 grupuri sanitare (fete și băieți), 1 grup sanitar pentru persoane cu dizabilități, 1 cameră, 1 cameră a centralei semnalizare detecție de incendiu, 1 cancelarie pentru profesori, 1 hol de acces și 1 cameră centrală termică;
  3. construirea unei săli de sport, destinată elevilor din ciclul educațional primar dar și gimnazial, cu o suprafață construită de 1140,00 mp, ce va cuprinde: sala de sport propriu-zisă, 2 vestiare fete/băieți (fiecare cu grup sanitar și duș), 2 grupuri sanitare (femei și bărbați), 1 grup sanitar pentru persoane cu dizabilități, 2 vestiare (femei și bărbați, fiecare cu grup sanitar și duș), 2 holuri de acces. 

Obiectivele specifice ale proiectului vizează reabilitarea, modernizarea și construirea infrastructurii educaționale pentru învățământul primar și gimnazial din Comuna Cobadin și reducerea riscului de părăsire timpurie a învățământului obligatoriu primar și gimnazial pentru elevii din comuna Cobadin.

Valoarea estimată a contractului este de 6.059.163,10 lei, fără TVA, din care:

  • Amenajarea terenului = 280.495,00 lei
  • Amenajări pentru protecția mediului și aducere la starea inițială = 65.116,99 lei
  • Construcții și instalații = 5.153,474,89 lei
  • Montaj utilaje, echipamente tehnologice și funcționale = 51.769,53 lei
  • Utilaje, echipamente tehnologice și funcționale care necesită montaj = 458.955,00 lei
  • Organizare de șantier = 49.351,69 lei
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

To Top