Exclusiv

Întrebările capcană din timpul interviurilor

În timpul oricărui interviu trebuie să aveți răspunsurile potrivite pentru oricare din întrebările angajatorului. Fie ele întrebări ușoare, tehnice, întrebări incomode sau unele întrebări ce vi se par a fi capcane, trebuie să treceți cu bine prin tot setul de întrebări, discuții, din timpul interviului.

Puteți să refuzați să răspundeți la unele întrebări? Ideal ar fi să încercați să răspundeți la toate. în cazul în care unele dintre acestea vi se par prea personale, puteți refuza politicos în a răspunde la întrebare, aducând argumentele de rigoare. Sinceritatea este foarte importantă și este destul de ușor de citit de către un specialist HR care te are pe tine la interviu, un candidat plin de emoții și gânduri.

Câteva cuvinte despre dumneavoastră

Prin intermediul acestei întrebări se urmărește la prima vedere doar relaxarea candidatului pentru interviu, dându-i o temă de discuție foarte la îndemână, despre el însuși. Ce interes ascuns au de fapt angajatorii când va propun acest mic monolog? Ei vor să vadă cum vă exprimați, cât de bine vă cunoașteți calitățile și defectele, cum știți să puneți accent pe informațiile cele mai importante pentru acel moment, cele care vă pot scoate la suprafață calitățile de care este nevoie pentru acel post.

Descrie o experiență profesională pozitivă

Această întrebare este adresată de regulă celor care mai au și alte locuri de muncă scrise în CV. Astfel, angajatorul urmărește să vadă pe ce post ai excelat în carieră ta și câte legături se pot crea între acea poziție și cea pentru care optezi acum, cât de mult îți va plăcea, dacă ești interesat doar de partea financiară și cât de statornic poți deveni pe poziția pentru care candidezi.

Ați avut de depășit obstacole în viața personală? Cum ați trecut peste?

în cazul acestei întrebări, ideea în sine este destul de simplă: cât de mult ați scăpat situațiile de sub control, cum v-ați pus ordine în gânduri și cum a decurs situația până la sfârșit.

Preferați să munciți singur sau în cadrul unei echipe?

Deși poate sunteți tentanți să răspundeți că preferați să lucrați singuri, pentru că vă știți task-urile și le rezolvați singuri, nu acesta este răspunsul la care se așteaptă angajatorii. Indiferent cum este împărțită munca într-o firmă, la un moment dat, tot va trebui să faci parte dintr-o echipă sau să colaborezi și cu alți colegi. Așadar, iubești munca în echipă pentru că fiecare poate să vină cu idei noi, vă puteți sfătui și vă puteți ajuta reciproc etc.

Folosiți cuvântul „Nu!”?

Partea capcană a întrebării dar și sensul acesteia ascunde latura voastră interioară, în care sunteți suficient de puternic pentru a vă susține punctul de vedere și pentru a contrazice un coleg sau chiar șeful de echipă.

Timpul liber și hobby-uri

Din nou, această pare o întrebare care nu are nici cea mai mică legătură cu interviul, cu locul unde te afli sau cu postul disputat, dar angajatorul vă va analiza limbajul verbal și nonverbal și va trage niște concluzii la final.

Defectele dumneavoastră?

Aceasta este cea mai întâlnită întrebare capcană deoarece răspunsul la ea nu poate fi evitat.. Pentru o astfel de întrebare trebuie să vă pregătiți încă de acasă. Gândiți-vă la cele mai vizibile defecte și pregătiți-vă o strategie despre cum încercați să le combateți.

De ce renunțați la locul de muncă actual?

În cadrul acestei întrebări totul este destul de simplu, astfel că, prin intermediul acesteia angajatorul află ce vă determină să plecați de la un loc de muncă, ce vă poate tine acolo și dacă ei pot să vă ofere ceea ce aveți nevoie.
În timpul interviului încercați să nu vorbiți urât la adresa vechiului loc de muncă, a colegilor sau superiorilor, denotă lipsă de profesionalism.

 

Actualitate

To Top