Fără categorie

Interviu cu preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea, Horia Teodorescu

Am promis pescarilor că voi anula taxa de pescuit instituită de fosta conducere şi mă voi ţine de cuvânt!

DEZVALUIRI: Care au fost strategiile ce au asigurat succesul dumneavoastră și al PSD la alegerile locale?

Horia TEODORESCU:
Alegerea mea în funcția de Președinte al Consiliului Județean Tulcea a fost în primul rând dorința alegătorilor. Consider că echipa mea de campanie a avut o strategie unitară, bazată pe un  mesaj foarte bine conturat. Am promis pescarilor din Delta Dunării că voi anula taxa de pescuit instituită de fosta conducere a Consiliului Județean și mă voi ține de cuvânt. Trebuie să menționez că am urmărit acțiunile fostei conduceri și voi încerca să corectez erorile făcute, de altfel, asta am și promis în campania electorală.

DZV: Cum apreciați campania electorală recent încheiată, luând în discuție elemente precum: mesaje electorale ale partidelor, charisma liderilor, mobilizarea staff-urilor și a militanților, duritatea atacurilor?

H.T.: Pentru USL a fost o campanie reușită și rezultatele se văd. Avem majoritatea în Consiliul Județean Tulcea și am reușit să ne impunem ambii vicepreședinți. Mesajele electorale ale USL au fost unele corecte și realiste! Nu am spus minciuni în campanie, nu am încercat să păcălesc alegătorii pentru a le obține votul. Ne-am mobilizat exemplar atât echipa de campanie cât mai ales militanții din județ, unde am obținut o victorie categorică. Și municipiul a obținut un scor bun, chiar dacă nu am reușit să obținem și Primăria Tulcea, iar aceste rezultate bune se reflectă în structura Consiliului Local Tulcea. Nu consider că a fost o campanie cu mult diferită de cele anterioare, nu cred că a fost o campanie murdară.

DZV: Care sunt principalele probleme ale județului și cum vă gândiți să rezolvați aceste probleme?

H.T.: Județul Tulcea are o particularitate. Toată lumea este cu ochii pe Delta Dunării, din punct de vedere al naturii, al protejării speciilor, al biodiversității. Din păcate, tot mai mulți uită că acolo trăiesc și oameni, iar viața în Delta Dunării e extrem de dură, amai ales iarna. Vom încerca să armonizăm legislația în ceea ce privește mediul cu necesitățile oamenilor din deltă, pentru a putea să creștem indicatorii calitativi ai vieții populației din delta Dunării. Alte probleme ale județului sunt comune în toată țara și mă refer aici la locuri de muncă, aducerea unor investitori puternici care să absoarbă forța de muncă neocupată. Vom face tot posibilul să investim mai puțin în lucruri și mai mult în oameni, pentru că asta este cea mai importantă resursă în momentul de față: resursa umană!

DZV: Cu ce partide veți colabora pentru o majoritate confortabilă în Consiliul Județean Tulcea?

H.T.: Atâta timp cât avem majoritate în Consiliul Județean Tulcea și ne-am impus cei doi vicepreședinți, vom putea să ne adoptăm cu ușurință, zic eu, proiectele care nu necesită decât majoritatea simplă. Acolo unde vom avea nevoie de două treimi, și mă refer la proiectele de hotărâre care vizează patrimoniul instituției, considerăm că, în folosul județului, reprezentanții celorlalte partide vor face ce e mai bine pentru cetățeni. Trebuie să înțelegem că munca în Consiliul Județean Tulcea n-ar trebui să mai aibă legătură cu politica. În Consiliul Județean Tulcea se face administrație în folosul județului, în slujba cetățeanului.

DZV: Cum veți colabora cu primarul PDL-ist al Municipiului Tulcea, Constantin Hogea?

H.T.: Vom colabora, acolo unde interesele județului o cer. Domnul Primar este om de administrație, este la al treilea mandat. În campania electorală am promis că voi susține echipa de fotbal Delta Tulcea și avem de gând să inițiem discuții serioase pe această temă. Iată, deci un prim punct de plecare în colaborarea cu Primăria Tulcea. De fiecare dată când interesele județului vor impune implicare din partea Consiliului Județean Tulcea, ne vom oferi sprijinul. Deja se colaborează cu Primăria Tulcea în susținerea unor proiecte culturale, precum organizarea Festivalului Internațional de Folclor pentru Copii și Tineret „Peștișorul de Aur”, ajuns anul acesta la a XX-a ediție.

DZV: Cum apreciați activitatea fostului președinte al instituției Victor Tarhon?

H.T.: S-au făcut și lucruri bune dar și greșeli pe fostul mandat. Dorința mea principală este să continui lucrurile bine făcute și să încerc să îndrept erorile fostei conduceri. Dezvoltarea județului trebuie să continue și să vizeze punctele cheie: investiții care să creeze locuri de muncă, modernizarea infrastructurii județului care să permită tranzitul rapid, mai ales că este vorba de un județ cu un potențial turistic imens și creșterea calității vieții în special în mediul rural.

DZV: Luând în discuție suspiciunile de fraudă legate de cheltuirea fondurilor europene, intenționați să comandați un audit financiar?

H.T.: Organismele europene urmăresc foarte bine banii cheltuiți pe proiectele pe care le finanțează. Dacă au fost fraude, aceste organisme le vor detecta și le vor aduce la cunoștința opiniei publice. Mă voi consulta și cu domnul Vasile Strat, vicepreședintele ce răspunde de partea economică și vom vedea ce e de făcut în această privință.

DZV: Ce strategie aveți pentru Delta Dunării?

H.T.: După cum am menționat, armonizarea legislației de mediu cu necesitățile locuitorilor trebuie să fie primordială. Delta Dunării are un potențial turistic imens iar oamenii care vor să trăiască tradițional, din pescuit, nu trebuie să fie împiedicați. Consider că e loc pentru toată lumea: și pentru cei care vor să facă turism, și pentru cei care vor să pescuiască. Totul trebuie făcut însă în cadru legal instituit! Unitățile de cazare trebuie să corespundă unor norme stabilite, pentru a nu strica specificul Deltei Dunării, iar braconierii trebuie eliminați. Poate introducerea unor pedepse mai dure pentru cei prinși în afara legii în aceste două sectoare, turism și pescuit, ar fi benefice.

DZV: Care sunt obiectivele PSD pentru alegerile parlamentare?

H.T.: Sperăm să obținem un scor la fel de bun ca la alegerile locale. Sunt convins că asta se poate și ne vom mobiliza exemplar pentru a ne atinge scorul de la locale, sau chiar putem obține mai mult decât la ultimele alegeri, ca expresie a încrederii pe care o au tulcenii în această contrucție politică, USL.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top