Fără categorie

Interviu cu Narcis Popescu despre situaţia asfaltărilor din Tulcea

Gropile apărute în asfalt în timpul iernii reprezintă o problemă în aproape toate orașele din România, iar Tulcea nu face excepție de la această situație. Ne-am hotărât să-i cerem detalii despre situația reparațiilor covorului asfaltic din orașul Tulcea lui Narcis Popescu, Șef Serviciu în primăria Tulcea.

Dezvăluiri: Cum a lăsat iarna trecută asfaltul din orașul Tulcea?

Narcis Popescu: În perioada de iarna pe străzile municipiului s-a intervenit cu material antiderapant (cu precădere sare, nisip, clorură de calciu). Pentru că Municipiul Tulcea are un relief deluros, majoritatea străzilor având o pantă pronunțată s-a intervenit cu foarte mult material antiderapant în care concentrația de sare a fost foarte mare. Datorită acestor intervenții dar și a faptului că o parte din străzile municipiului au o îmbrăcăminte asfaltică îmbătrânită (aprox. 30- 35 ani ), în carosabil s-au produs gropi.

Dezvăluiri: Unde sunt cele mai mari probleme?

Narcis Popescu: Așa cum v-am spus înainte, cele mai mari probleme sunt pe străzile cu îmbrăcăminte asfaltică îmbătrânită (de exemplu străzile Barajului, Griviței, Păcii, E. Doamnă, Neptun, Zimbrului)

Dezvăluiri: În ce stadiu sunt lucrările de reparație?

Narcis Popescu: Lucrările au început (imediat ce timpul a permis) în luna aprilie. Ele sunt în derulare , iar la această dată majoritatea gropilor au fost reparate.

Dezvăluiri: Ce materiale folosiți la refacerea covorului asfaltic?

Narcis Popescu: Mixtură asfaltică BA16.

Dezvăluiri: Ce lucrări sunt în curs în luna mai?

Narcis Popescu: În această lună se vor repara străzile Griviței, Mihai Viteazu, M.Vodă.

Dezvăluiri: Care este planul pentru luna iunie?

Narcis Popescu: În luna iunie vom intra pe aleile din cartierele municipiului pentru a rezolva problemele izolate apărute.

Dezvăluiri: Societățile care afectează asfaltul cu lucrările pe care le fac sunt suficient de prompte în refacerea asfaltului?

Narcis Popescu: Vreau să fac precizarea că majoritatea problemelor (gropi, tasări, prăbușiri, șanțuri nefinalizate etc.) de pe străzile municipiului sunt cauzate de diferitele societăți care derulează proiecte de pozare în subteran de rețele sau branșamente. Pe raza municipiului se află în derulare lucrări de reabilitare a rețelelor de apă și canalizare, alimentare cu gaze, energie electrică, etc. Societățile care efectuează aceste lucrări nu au contract cu instituția noastră, acestea execută lucrări în domeniul public în baza Autorizaţiilor de Construire emise de instituția noastră. Firmele despre care vorbim au obligația de a aduce la starea inițială carosabilul sau trotuarul afectat. În cele mai multe cazuri, aceste societăți nu refac în termen domeniul public afectat, acestea fiind sancționate cu amenzi, în conformitate cu legislaţia in domeniu.
În încheiere vreau să menționez că până la sfârșitul anului 2015 se vor moderniza (covor asfaltic) un nr. de aproximativ 18 străzi. Modernizarea străzilor din municipiu va continua an de an, după finalizarea lucrărilor de reabilitare a rețelelor utilitare subterane.

 

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top