Politic

Interpelarea deputatului Huțucă pe tema spitalului regional a primit un răspuns ambiguu

Deputatul Bogdan Huțucă a adresat Guvernului, la finele anului trecut, un set de întrebări referitoare la proiectul amânat al construirii unui spital regional la Constanța. În replică, Ministerul Sănătății a răspuns că există preocupare pentru acest subiect, dar că nu s-a depășit nivelul intențiilor. Pentru cele 35 de întrebări ale deputatului, guvernul a avut un singur răspuns: „s-a considerat necesară organizarea unui grup tehnic în acest sens”.

Deși la prima vedere pare că inițiativa deputatului liberal s-a soldat cu un eșec, faptul că interpelarea a fost adresată în noiembrie 2018 contribuie la menținerea proiectului în atenția guvernului, fapt care, la rândul său, poate face ca executivul să includă cofinanțarea spitalului în bugetul pe 2019. Acest lucru este menționat și ca o concluzie la comunicatul de presă al deputatului Huțucă, acesta exprimându-și speranța ca noul buget să includă sursele de finanțare pentru spitalul regional.

Redăm, în continuare, comunicatul de presă remis redacției de către deputatul Bogdan Huțucă:

Județul Constanța dispune de o infrastructură sanitară precară, cu spitale vechi, slab echipate și, de cele mai multe ori, neîncăpătoare pentru numărul mare de pacienți, mai ales pe perioada sezonului estival. De aceea, necesitatea construirii unui spital regional la Constanța este o prioritate pentru județul nostru, mai ales în condițiile în care vedem cu toții că Spitalul Județean este depășit și neperformant din punct de vedere medical, iar nemulțumirile constănțenilor legate de serviciile medicale publice sunt uriașe și justificate.

În acest sens, în calitate de deputat PNL de Constanța, am adresat un set de întrebări premierului Viorica Dăncilă, în speranța că astfel Guvernul nu va mai tăia Constanța de pe harta investițiilor în sănătate și va debloca într-un final construirea spitalului regional.

I-am solicitat pe această cale premierului să precizeze când urmează a fi construit Spitalul Regional de Urgență Constanța și cu ce fonduri, ce loc ocupă această investiție pe lista priorităților guvernamentale, ce secții și ce capacitate va avea etc. În total, au fost 35 de întrebări legate de subiect pentru a mă asigura că Executivul ia în serios acest proiect.

Din păcate, răspunsul Guvernului mi-a confirmat bănuielile că proiectul este la nivel de vorbe, iar Memorandumul semnat privind identificarea alternativelor necesare pentru construcția spitalului regional de urgență Constanța a rămas la nivel de hârtie. Singura precizare a Executivului a fost că „s-a considerat necesară organizarea unui grup tehnic de lucru constituit la nivelul Ministerului Sănătății pentru stabilirea pașilor necesari în vederea realizării obiectivului”.

Ne așteptăm, însă, ca măcar în Bugetul pe anul 2019 statul să asigure sursele de finanțare pentru partea care revine Guvernului român, ca o ultimă speranță pentru constănțeni că într-o bună zi ar putea beneficia și ei de servicii medicale de calitate.

Deputat Bogdan Huțucă, Președintele PNL Constanța”

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top