Actualitate

Instituțiile de învățământ din comuna Mihail Kogălniceanu, în atenția Primăriei

Primăria comunei Mihail Kogălniceanu, județul Constanța, intenționează să atragă fonduri pentru dotarea instituțiilor de învățământ, iar în acest sens a depus în a doua jumătate a lunii martie un proiect.

Vizate de noua investiție sunt Liceul Teoretic Mihail Kogălniceanu, Școala numărul 2, Școala numărul 3, Grădinița cu program normal Nr. 1 „Delfinaşul” și Grădinița cu program normal Nr. 2 „Piticot”.

În ceea ce privește Liceul Teoretic Mihail Kogălniceanu, care are două corpuri de clădire, primăria implementează deja un proiect de reabilitare termică a corpului C1, urmând a fi redat circuitului educațional începând cu toamna anului 2023. Celălalt corp, având două nivele (P+1), a fost construit în 1965 din cărămidă, fiind tencuit atât la interior cât și la exterior, iar acoperișul fiind din tablă sablată. Clădirea face în prezent obiectul unui proiect finanțat prin Planului Național de Redresare și Reziliență în cadrul apelului de proiecte PNRR/2022/C5/2/B.1/1, componenta 5 — Valul renovării, axa 2 — Schema de granturi pentru eficiență energetică și reziliență în clădiri publice. Termenul de finalizare al lucrărilor de eficientizare energetică este în toamna acestui an.

Structura funcțională a unui corp este:

 • 10 Săli de clasă (6 săli de clasă parter, 4 săli de clasă etaj) destinate elevilor din învățământul gimnazial, liceal și profesional
 • 1 laborator de informatică
 • 1 laborator fizică-chimie
 • 1 laborator biologie
 • 1 sală cu destinația cabinet de asistență psihopedagogică
 • 2 cabinete director
 • 1 cabinet contabilitate
 • 2 birouri secretariat

Toate spațiile de învățământ din acest corp sunt destinate elevilor din ciclurile liceal și profesional – dimineața – și celui gimnazial – după-amiaza.

Structura funcțională a celuilalt corp este:

 • 8 săli de clasă (4 săli de clasă parter, 4 săli de clasă etaj) destinate învățământului primar
 • 1 atelier tehnologic
 • 1 sala destinată activităților educaționale cu elevii (bibliotecă)
 • 1 birou administrativ
 • 1 cameră pentru masă caldă prevăzută cu apă curentă
 • 2 spații pentru arhiva școlii
 • 1 magazie pentru depozitarea materialelor didactice
 • 1 spațiu personal întreținere
 • 1 cancelarie

Și Școala numărul 2, situată pe strada Tudor Vladimirescu, este vizată de proiectul privind dotarea. Clădirea a fost construită în anul 1952, iar ca structură funcțională cuprinde 3 săli de clasă destinate învățământului primar și o cancelarie.

Școala numărul 3, situată pe strada Panduri, a fost dată în folosință la 14 septembrie 2009 și are o structură funcțională de 4 săli de clasă destinate învățământului primar, un vestiar, o cancelarie, un cabinet metodic și un izolator.

Grădinița cu Program Normal Nr. 1 ‘Delfinaşul’, situată pe Str. Călugăreni funcționează într-o clădire construită aproximativ în  anul 1940 din cărămidă. Are 2 săli de clasă destinate învățământului preșcolar, un vestiar, o cancelarie și o cameră  specială pentru  centrală  proprie.

Pentru dotare este vizată și Grădiniţa cu Program Normal Nr. 2 ‘Piticot’, situată pe Str. Vasile Lupu numărul 4.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top