Politic

George Șișcu: Românii din străinătate nu vor mai face drumuri de sute de kilometri pentru documente care pot fi emise electronic!

Deputatul George Șișcu anunță că legea pentru digitalizarea serviciilor consulare a fost avizată pozitiv de Comisia pentru comunitățile de români din afara granițelor țării, în ședința din această săptămână. Această inițiativă legislativă vine în sprijinul cetățenilor români stabiliți temporar sau definitiv în străinătate și al consulatelor noastre. Propunerea legislativă a trecut deja de Senatul României, iar acum se așteaptă votul plenului Camerei. Legea pentru modificarea și completarea unor acte normative va permite consulatelor românești să emită documente în format digital, cum ar fi titlurile de călătorie, semnate cu semnătură electronică calificată și asimilate înscrisurilor autentice. Astfel, cetățenii români din străinătate nu vor mai fi nevoiți să parcurgă sute de kilometri pentru a obține aceste documente de la consulate.

„Am avizat pozitiv în ședința din această săptămână a Comisiei pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării o inițiativă legislativă care vine în sprijinul direct al cetățenilor noștri care s-au stabilit temporar ori definitiv în străinătate, precum și în cel al consulatelor noastre. Legea printre ai cărei co-semnatari mă număr, a trecut deja de Senatul României și va ajunge, curând, la votul plenului Camerei.
Legea pentru modificarea şi completarea unor acte normative în scopul creşterii gradului de digitalizare a serviciilor consulare le va oferi posibilitatea românilor din străinătate să evite deplasările lungi până la consulate, în contextul în care acestea vor emite, în curând, documente în format digital, statul român investind și într-o nouă infrastructură adecvată. Cea mai importantă modificare constă în faptul că titlurile de călătorie vor putea fi eliberate cetățenilor români și în formă electronică, semnat cu semnătură electronică calificată și asimilat înscrisurilor autentice.
Faptul că românii nu vor mai trebui să se deplaseze sute de kilometri până la secțiile consulare ale României va genera economie de timp și bani pentru aceștia și va genera și o creștere a încrederii lor în capacitatea statului nostru de a-și îndeplini datoria față de ei. Acest lucru va deveni posibil în urma unui proiect de lege inițiat de Partidul Național Liberal și care va ajunge, cât de curând, urmând toate procedurile constituționale, și în Monitorul Oficial și, evident, în implementare”, transmite deputatul tulcean.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top