Opinii

Încep măsurătorile de cadastrare în comuna Ceamurlia de Jos

Conform Ordinului semnat de Directorul general al Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI), Radu Codruț Ștefănescu, în 17 unități administrativ-teritoriale din județul Tulcea vor începe lucrările de înregistrare sistematică a imobilelor, pe sectoare cadastrale.
Una dintre primăriile vizate de acest ordin este Ceamurlia de Jos, care anul acesta va beneficia de cadastrare pentru două sectoare, 3 și 5 conform documentelor emise de către ANCPI.

În acest sens, primarul comunei, Mihai Cârciumaru, a transmis cetățenilor un mesaj prin care îi anunța de faptul că în această toamnă încep măsurătorile de cadastru pe terenul extravilan al comunei. Până la finalul acestui an a fost alocată suma de 30 mii de euro, estimându-se că se vor măsura 500 de ha. Măsurarea va începe cu solele unde nu există probleme cu suprapunerea. De anul viitor suma alocată va fi mai mare putându-se putându-se efectua măsurători pe suprafețe mult mai mari pe toata durata anului, se arată în mesaj.
Lucrările ANCPI nu vizează persoane, ci ele se fac la nivelul localității, nefiind nevoie din partea locuitorilor de nicio cerere în acest sens.
Programul Național de Cadastru și Carte Funciară 2015 – 2023 (PNCCF) a fost aprobat prin Hotărârea de Guvern numărul 294/2015, publicată în Monitorul Oficial, partea I, numărul 309.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top