Opinii

Proiectele continuă în comuna Cumpăna

În urmă cu câteva zile administrația comunei constănțene Cumpăna a încheiat în mod oficial proiectul Campus Şcolar „Grup Şcolar Cumpăna”. La eveniment a luat parte și președintele Consiliului Județean Constanța, Horia Țuțuianu, dar și alte oficialități ale județului. Cu această ocazie, primarul Mariana Gâju a declarat că „Toate Guvernele României au uitat atunci când s-au cocoțat în fruntea țării, de noi, de talpa ţării. Trebuie să atragem fonduri, nimeni nu ne obligă să rămânem în administrație. Vrem să schimbăm ceva, mentalități, proceduri. Trebuie să luptăm, să fim o echipă”.

Campusul Școlar a fost construit în baza unui proiect cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, Axa prioritară 3: “Îmbunătăţirea infrastructurii sociale”, Domeniul major de intervenţie 3.4 – “Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea şi echiparea infrastructurii educaţionale preuniversitare, universitare şi a infrastructurii pentru formare profesională continuă”. Obiectivul general al proiectului urmăreşte îmbunătăţirea calităţii actului educaţional şi creşterea accesului la educaţie în învăţământul preuniversitar pe Profilul-servicii, Domeniul Pregătirii de bază-turism şi alimentaţie, calificarea profesională-tehnician în turism, la nivel local, judeţean şi regional prin înfiinţarea unui nou campus şcolar aferent nucleului de învăţământ tehnic şi profesional constituit de Grupul Şcolar Cumpăna.
Dar, așa cum ne-a obișnuit, Mariana Gâju a închis un proiect, dar a demarat procedurile atragerii de fonduri pentru mai multe proiecte. Dintre acestea amintim doar extinderea și modernizarea Grădiniței Sf. Maria, asfaltare și pietruire drumuri comunale (9 km) sau construirea unui centru civic. Toată documentația pentru aceste proiecte este finalizată, ele aflându-se în diferite stadii de evaluare sau de primirea a finanțărilor.

 

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top