Politic

În USR s-a instituit practica „ALĂTURI de PENALI în funcții publice”

PSD acuza USR ca își protejează penalii

PSD acuză conducerea USR că a instituit practica <Alături de penali în funcții publice>, făcând scut în jurul „penalilor” proprii, în timp ce și-a făcut un obicei din a-i arăta cu degetul pe politicenii altor partide suspectați de incompatibilitate sau corupție.

Social-democrații se referă la cazul a doi lideri USR, Clotilde Armand, primarului Sectorului 1 și Allen Coliban, primarul Municipiului Brașov. Reprezentanții PSD consideră că prin această atitudine „USR și-a pierdut definitiv dreptul de a mai pretinde că reprezintă un etalon al integrității și al luptei anti-corupție”.

Contrar conduitei pe care o pretindeau altor oameni politici suspectați de incompatibilitate sau de corupție, la nivelul USR s-a instituit deja o practică uzuală de a face scut în jurul penalilor din partid.

Apărarea cu înverșunare a primarului Sectorului 1, acuzat de incompatibilitate și de fapte penale nu este un caz izolat în USR. Aceeași protecție politică din partea conducerii USR s-a manifestat și în cazul primarului de la Brașov, Allen Coliban. Niciun membru din conducerea USR nu s-a delimitat de acesta, după ce DNA a deschis un dosar penal pentru o serie de activități ilegale sesizate la Primăria Brașov, printre care și deturnarea de fonduri publice către ONG-ul fondat chiar de primarul Coliban.

Argumentele invocate de USR că împotriva celor învinuiți nu s-a început încă urmărirea penală, că cercetarea penală este încă „in rem” sau că încă nu s-a pronunțat definitiv o instanță de judecată contrastează puternic cu atitudinea acestui partid față de alți politicieni aflați în situații similare cărora le cereau cu insistență să facă pasul în spate până își clarifică lucrurile în justiție, se arată într-un comunicat al PSD.

Foto Facebook

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top