Litoralul românesc

În România, concernul Merck&Co va injecta un vaccin care poate provoca moartea!

 

După ce au fost „alungaţi” din SUA, americanii caută ţara tuturor posibilităţilor

Din ce în ce mai aproape de a se transforma în realitate este faptul că vaccinul Silgard va fi administrat elevelor din ciclul primar, începând cu această toamnă. Vaccinul a fost respins în America, în urma mai multor decese care au survenit imediat după administrarea medicamentului. Compania producătoare Merck&Co neagă, însă, acuzaţiile. Madeleine Albright, fost secretar de stat SUA, s-a deplasat până în România, tocmai pentru a face lobby acestui vaccin.

 

Un articol de Andreea PAVEL

  Îngrijorarea lui Albright vizavi de numărul mare de românce predispuse la cancer de col uterin este pusă la îndoială de cele patru miliarde de dolari care ar ajunge anual în buzunarele producătorilor americani. Un vaccin încă monitorizat de Comitetul pentru Medicamente de Uz Uman din cadrul Agenţiei Europene a Medicamentului (EMEA) este unealta de care americanii se folosesc pentru a ne convinge că le pasă de soarta României.

Vaccinul Gardasil, fabricat de concernul Merck&Co şi FDA (Federal Drug Administration, se pare că va fi injectat obligatoriu fetiţelor românce din clasa a IV-a, începând cu anul şcolar 2008-2009. Controversele pe marginea acestui subiect apar mai ceva decât ciupercile după ploaie. De ce? Pentru că în America, acesta a cauzat moartea mai multor paciente şi paralizia altor câteva, iar în Europa au fost înregistrate alte două astfel de cazuri (Austria şi Germania). Deşi concernul Merck respinge aceste acuzaţii, iată că în Statele Unite ale Americii, părinţii s-au pus de-a curmezişul împotriva injectării cu Gardasil şi în cele din urmă, vaccinul a fost interzis. Se pare că România, ţară în care zilnic mor cinci femei din cauza cancerului la col, nu are altă soluţie decât să aleagă un astfel de compromis şi să promoveze un vaccin despre al cărui efecte nu se ştie încă nimic sigur. Silgard are aviz de comercializare, dar cu toate acestea, Comitetul pentru Medicamente de Uz Uman din cadrul Agenţiei Europene a Medicamentului (EMEA) continuă să monitorizeze cu maximă atenţie siguranţa în utilizarea medicamentului Gardasil şi, în cazul în care se vor descoperi noi riscuri ale utilizării vaccinului, EMEA va lua măsurile adecvate. Dar ce se întâmplă dacă efectele negative vor fi confirmate, iar noi riscuri vor fi depistate după ce aproape 130.000 de copile românce vor fi fost deja injectate cu Silgard? Un fleac! Le-au ciuruit…

America dictează injectarea României

Madeleine Albright, fostul secretar de stat al SUA, s-a deranjat să vină în România, în primăvara acestui an, special pentru a face lobby în favoarea vaccinului produs de compania Merck. Presa internaţională susţine că anumitor oameni politici americani (care au investit în afacerea “Gardasil”), li s-au cam stricat planurile în momentul în care opinia publică din SUA nici n-a vrut să audă de un vaccin care prezintă asemenea posibile efecte. Astfel, aceştia au pornit repejor în căutarea tărâmurilor unde totul este posibil. Şi nu în America, de data asta. Dacă vorbim de Albright, trebuie să ne amintim de perioada în care era liderul diplomaţiei americane şi în care pesemne că a avut o contribuţie semnificativă în războiul militar şi mediatic împotriva Serbiei. Ori de ce nu, de o declaraţie şoc a fostului secretar de stat referitoare, culmea, tot la copii! Desigur, irakieni. Albright afirma că moartea a jumătate de million de copii irakieni este un preţ acceptabil pentru democratizarea ţării. Acum, probabil Madeleine are mustrări serioase de conştiinţă de vine în România şi îşi face griji pentru bunăstarea şi sănătatea copiilor lumii.

Miliarde de dolari pentru SUA, cu riscul sănătăţii românilor

Doar clasa a patra să fii, ca să crezi că Madeleine Albright a venit în România exclusiv ca să ofere poţiunea magică care va împiedica de acum încolo decesul a 1500 de românce, anual. Nicidecum. În afară de nesiguranţa şi riscurile mari care se distribuie la pachet cu vaccinul Silgard, poate la fel de imoral, este şi faptul că “geniala” companie Merck & Co deja a preconizat vânzări de patru miliarde de dolari anual! Poate tocmai de-asta au militat americanii pentru administrarea obligatorie a vaccinului, în şcolile româneşti. Costul pentru o singură persoană se clatină între 200 şi 300 euro. Desigur, Eugen Nicolaescu, ministrul Sănătăţii va negocia măcar preţul unei doze, în avantajul bugetului românesc, dacă altceva (spre exemplu, siguranţa vaccinului!?) nu se poate negocia. La fel cum au încercat americanii să negocieze pe-ale lor tărâmuri…

Tanţa Culeţu, director medical al ASP Constanţa:

„Dacă America a refuzat vaccinul, iată că Europa alege altceva!”

Cu privire la controversatul vaccin Silgard,  Tanţa Culeţu, director medical în cadrul Autorităţii de Sănătate Publică din Constanţa, păstrează anumite îndoieli, dar prezintă încredere oarbă în măsurile luate de Nicolaescu. Culeţu a declarat pentru reporterii DEZVĂLUIRI următoarele:

„Deocamdată nu există hârtii oficiale care să ateste o campanie de vaccinare a fetiţelor, în Constanţa. Din cauza începerii vieţii sexuale la vârste din ce în ce mai fragede, s-a decis injectarea cu Silgard la vârsta de nouă ani, în speranţa că mai există fete care în clasele a treia sau a patra încă nu au avut contacte sexuale. Constanţa se află pe locul 20 în ţară, dacă ar fi să facem o statistică a numărului de paciente care au cancer de colon. Nu cred că Nicolaescu va accepta vreodată un medicament pentru români, dacă acesta se va dovedi a fi dăunător. Nu va transforma populaţia României în cobai. Dacă America a ales să nu folosească vaccinul, iată că Europa are altă atitudine şi acţionează în beneficiul ei!. Acest vaccin, dacă se dovedeşte benefic, este soluţia salvatoare pentru femeile din România care au acest nenorocit de cancer la colon, pentru că banalul test  Papanicolau, care poate depista afecţiunea, nu are priză la publicul feminin.”

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top