Afaceri Europene

În portul Constanţa a început lupta pentru construcţia noului terminalul de gabare

Nu mai puţin de şase companii, româneşti şi din străinătate, s-au înscris în cursa pentru câştigarea proiectului „Extinderea spre sud a danei de gabare din Portul Constanţa“. În conformitate cu anunţul public făcut de Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime Constanţa, concurenţii sunt Alpine Bau Gmbh Austria, Copisa Constructora Piraneica S.A. Spania, ABC Val S.R.L. Constanţa, Argos Industrial Cernavodă, Cyes Infrastructuras Spania şi Atomon S.A. Grecia. Conform anunţului de licitaţie, câştigătorul licitaţiei care va deveni contractantul lucrării va avea sarcina de a întocmi proiectul tehnic, detaliile de execuţie, studiile de teren, documentaţia pentru obţinere Certificat de Urbanism şi avize, documentaţia pentru obţinere Autorizaţie de Construire, inclusiv verificarea tehnică a proiectului.

Proiectantul va acordă asistenţă tehnică de-a lungul execuţiei lucrărilor. Valoarea estimată, fără T.V.A., este de 18,8 milioane de lei, iar această investiţie este finanţată din surse bugetare şi fonduri atrase prin  Programul Operaţional Sectorial de Transport 2007-2013, Axa prioritară 2, Domeniul major de intervenţie 2.3 Modernizarea şi dezvoltarea porturilor maritime şi dunărene.  Comisia de specialitate a fost compusă din reprezentanţi ai C.N. A.P.M.C. Constanţa, iar ca observatori au participat specialişti din cadrul Unităţii pentru Coordonarea şi Verificarea Achiziţiilor Publice a Ministerului Finanţelor Publice.
Conform planului de amplasament dana de gabare urmează a fi construită pe latura interioară a Digului de Nord al Portului Constanţa. C.N. A.P.M.C. a decis utilizarea acestei zone a digului pentru exploatare portuară cu mulţi ani în urmă. În acest scop, s-a construit un cheu în lungime totală de 310 metri, începând de la danele militare şi s-a realizat un perimetru activ cu o suprafaţă de 36.000 de metri pătraţi. Din variantele prezentate în studiul de fezabilitate, s-a ales soluţia prelungirii spre sud a frontului de acostare existent, cu 85 de metri liniari, şi pe direcţia est-vest, cu încă 85 de metri liniari, până la colţul de nord-vest al danei, şi realizarea umpluturilor între latura de sud a teritoriului existent aferent danei de gabare şi noul cheu.
.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top