Administrație Locală

În maxim doi ani, Delfinariul din Constanța va fi unul de nivel european

Ministrul Turismului, Bogdan Trif, a fost prezent la Constanța pentru semnarea contractului de finanțare a proiectului ”Extindere Delfinariu, Municipiul Constanța”, împreună cu președintele Consiliului Județean, Marius Horia Țuțuianu. Cei doi oficiali au vizitat Delfinariul și au asigurat că în maximum doi ani acest obiectiv turistic va deveni unul modern, ca în marile orașe europene. Fondurile necesare acestui proiect sunt asigurate de către Ministerul Turismului (în proporție de 70% ) și Consiliul Județean Constanța (restul de 30%).

În maximum 2 ani vom avea un Delfinariu modern, la fel ca în marile orașe europene. Am atras 5,6 mil euro pentru acest proiect, fonduri neramburasabile de la Ministerul Turismului. Vom ridica un bazin nou, cu un volum de circa 3090 mc, care va prezenta particularități specifice mediului natural, precum și o zonă nisipoasă vizibilă prin porțiuni vitrate. De asemenea, ne-am propus să construim și un acvariu nou, modern, cu zone de vizitare tip tunel, care vor fi extrem de atractive pentru vizitatori. Este firesc să investim în obiective strategice pentru județul nostru și cred că odată cu diversificarea speciilor și modernizarea spațiilor și numărul turiștilor va crește semnificativ. Este un proiect modern, iar la finalul acestuia, Complexul Muzeal de Științe ale Naturii Constanța va fi etalon la nivel național”, a spus președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu.

Ministrul Turismului a vorbit despre importanța investițiilor în turismul din România:

Turismul este un domeniu pentru care investițiile sunt necesare. Alături de promovare și măsuri de încurajare și susținere pentru mediul privat care activează în acest domeniu, investițiile fac parte din obiectivele Ministerului Turismului. Acum două săptămâni, am fost la Borșa, în Maramureș, unde am semnat contractul de finanțare de 22 milioane de euro pentru o pârtie de schi, iar astăzi sunt la Constanța pentru a semna o altă finanțare importantă pentru turismul de pe litoral dar și pentru comunitatea județului Constanța, respectiv modernizarea și extinderea Delfinariului. Ministerul vine cu 70% din sumă, restul va fi contribuția Consiliului Județean care este inițiatorul acestui proiect și care a întocmit documentația pentru finanțare. Aproximativ 5,5 de milioane de euro vor fi investite pentru ca turiștii dar și mamiferele marine să se bucure de un delfinariu la standarde europene. Doar în ultimii trei ani, numărul turiștilor, care au călcat pragul Complexului Muzeal Știintele Naturii Constanța, a crescut cu 80%. De exemplu, în 2018, 626.000 turiști au vizitat acest obiectiv turistic Așadar, potențialul acestui punct de atracție turistică este enorm. Am fost încântat, astăzi, să aflu că președintele Consiliului Județean vrea să continue investițiile și să depună la Ministerul Turismului un proiect pentru construcția unui acvariu cu o suprafață de 3600 mp. Am fost încântat să văd interes din partea celor care înțeleg că turismului poate fi un domeniu în care investițiile sunt un câștig pentru comunitate și nu numai”.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top