Opinii

În Cumpăna, Mariana Gâju protejează mediul la standarde europene

Începând cu data jumătatea lunii ianuarie a anului curent, Consiliul Local al comunei Cumpăna a demarat implementarea proiectului „Colectare selectivă şi construcţia unei staţii de sortare” care beneficiază de finanţare din partea Uniunii Europene prin programul Phare 2006, „Coeziune economică şi socială” în proporţie de 90%.

Un articol de Sebastian TARCEA, Andreea PAVEL

Prin acest proiect vor fi create, până pe 30 septembrie 2009, un număr de 37 de insule de colectare selectivă a deşeurilor, achiziţionarea a 163 de containere de 1,1 metri cubi şi 37 de containere de 0,66 metri cubi. De asemenea, se va achiziţiona o compactoare de 18 mc şi o autocompactoare de 12 mc. Pentru staţia de sortare a deşeurilor reciclabile se va construi o platformă betonată cu o suprafaţă de 863 metri pătraţi, o hală de sortare cu structura metalică şi suprafaţă de 470 mp. Pentru obţinerea rezultatelor scontate este indispensabilă organizarea campaniei de conştientizare şi informare publică. Prin toate acestea vor fi create aproximativ 20 de noi locuri de muncă.

Sprijinul va avea ca rezultat alinierea activităţilor de colectare a deşeurilor la cerinţele legislaţiei europene şi naţionale în domeniu, îmbunătăţirea autorităţii publice locale din comuna Cumpăna de a contribui la protecţia mediului, conştientizarea şi informarea populaţiei şi agenţilor economici în legătură cu importanţa participării la programul de colectare selectivă. De asemenea, se va reduce cantitatea de deşeuri depozitate şi va creşte procentul de deşeuri recuperate şi reciclate.

La Sala de Şedinţe din cadrul Primăriei Cumpăna, va avea loc pe 24 februarie a.c., la ora 11:00, o conferinţă de presă care va avea ca temă tocmai subiectul prezentat mai sus: „Colectarea selectivă şi construcţia unei staţii de sortare în comuna Cumpăna”.

 

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top