Fără categorie

Identificarea electronică a bovinelor va consolida securitatea alimentară şi sănătatea animalelor în UE

Comisia Europeană a adoptat astăzi o propunere care va ajuta, atunci când va fi implementată, la sporirea siguranţei alimentare şi de a proteja mai bine sănătatea animalelor în UE.

În special, propunerea Comisiei prevede cadrul legal pentru introducerea, pentru prima dată şi pe o bază voluntară, a unui sistem electronic de identificare (DIE) pentru bovine. Bovine DIE este deja utilizat în mai multe state membre ale UE pe o bază privată, în principal pentru scopuri de gestionare a exploataţiei. Punerea sa în aplicare pe o scară mai largă va consolida sistemul de trasabilitate actual pentru animalele din specia bovină şi a produselor alimentare (de exemplu, carne de vită), făcându-l mai rapid şi mai precis. În cele din urmă, aceasta poate aduce beneficii pentru fermieri şi alte părţi interesate, deoarece va reduce povara administrativă prin simplificarea procedurilor administrative curente. În ciuda caracterului său voluntar, propunerea Comisiei permite statelor membre să introducă …

Comisia Europeană a adoptat astăzi o propunere care va ajuta, atunci când va fi implementată, la sporirea siguranţei alimentare şi de a proteja mai bine sănătatea animalelor în UE.

În special, propunerea Comisiei prevede cadrul legal pentru introducerea, pentru prima dată şi pe o bază voluntară, a unui sistem electronic de identificare (DIE) pentru bovine. Bovine DIE este deja utilizat în mai multe state membre ale UE pe o bază privată, în principal pentru scopuri de gestionare a exploataţiei. Punerea sa în aplicare pe o scară mai largă va consolida sistemul de trasabilitate actual pentru animalele din specia bovină şi a produselor alimentare (de exemplu, carne de vită), făcându-l mai rapid şi mai precis. În cele din urmă, aceasta poate aduce beneficii pentru fermieri şi alte părţi interesate, deoarece va reduce povara administrativă prin simplificarea procedurilor administrative curente. În ciuda caracterului său voluntar, propunerea Comisiei permite statelor membre să introducă un regim obligatoriu la nivel naţional.

Bovine DIE va consolida protecţia consumatorilor, va îmbunătăţi prevenirea bolilor, va sprijini competitivitatea sectorului şi va îmbunătăţi perspectivele comerciale.

http://ec.europa.eu/food/animal/identification/bovine/index_en.htm

 

Sursa:CE

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top