Fără categorie

Ialomiţa va avea trei staţii noi de epurare

RAJA SA Constanţa a semnat încă patru contracte din cadrul Programului Sectorial de Mediu

În cursul săptămânii trecute, compania constănţeană SC RAJA SA a semnat asocierea cu Aqualia Spania şi BERD precum şi alte patru contracte de lucrări,  ajungând astfel la 15 contracte semnate până acum pentru ceea ce înseamnă Programul Operaţional Sectorial de Mediu cu finanţare europeană şi la peste 100 milioane de euro din valoarea acestor documente.

„Reabilitarea staţiei de epurare şi introducerea treptei de epurare terţiară în localitatea Porta Albă” este unul din contractele semnate cu ocazia amintită, singurul contract cu aplicare în judeţul Constanţa, noua staţie urmând să deservească, din luna iulie 2013, localităţile Poarta Alba şi Valu lui Traian. Contractul a fost semnat cu asocierea Passavant Roedieger GmbH – SC Geomarco Construct SRL – SC Grup Romet SA. De celelalte trei contracte semnate vor beneficia locuitorii judeţului Ialomiţa, acolo unde RAJA a preluat serviciile de apă-canalizare în mai multe localităţi. Celelalte trei contracte sunt: „Staţie de epurare nouă – localitatea Fierbinţi, judeţul Ialomiţa”, semnat cu asocierea SC Vega 93 SRL, Stultz Planaqua GmbH, Stultz Technik, „Staţie de epurare nouă – localitatea Ţăndărei, judeţul Ialomiţa”, semnat cu OTV France şi „Staţie de epurare nouă – localitatea Feteşti, judetul Ialomiţa”, cu Consola Grup Construct SRL.
În opinia directorului general al SC RAJA SA, Felix Stroe, aceste colaborări la nivel interjudeţean au fost rezultatul indicaţiilor Comisiei Europene care a stabilit ca pentru accesarea finanţării nerambursabile sunt necesare două reguli de bază. Şi anume, să existe o Asociere de Dezvoltare Intercomunitară din care să facă parte autoritatea locală care are nevoie de finanţare şi această asociere să aibă un operator regional capabil din punct de vedere tehnic, managerial şi financiar să implementeze fondurile europene şi să asigure cofinanţarea proiectelor. Prin POS de Mediu, RAJA a accesat până acum proiecte în valoare totală de 271 milioane euro pentru judeţele Constanţa şi Ialomiţa şi va asigura o cofinanţare de 74 de milioane euro.
Oraşele ialomiţene Feteşti, Ţăndărei şi Fierbinţi au mare nevoie de investiţii în sistemele de apă şi canalizare, în contextul în care bugetele locale nu pot susţine partea de cofinanţare impusă de programele sectoriale ale UE. Pe scurt, colaborarea cu SC RAJA SA a fost interpretată ca un „colac de salvare” pentru toate localităţile care acum se află în programul de investiţii.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top