Politic

Huțucă: Spitalul dedicat sănătății mamei și copilului din Constanța va fi construit cu finanțare de la Banca Europeană de Investiții

Președintele PNL Constanța, Bogdan Huțucă a făcut o serie de precizări cu privire la finanțarea pentru lucrările de la spitalul nou pentru mame și copii ce urmează a fi construit în Constanța.

”Dacă suntem cinstiți și nu tratăm politicianist și electoral problema spitalelor din PNRR, Constanța a câștigat timp prețios pentru a realiza spitalul dedicat mamelor și copiilor. Schimbarea sursei de finanțare din PNRR în Banca Europeană de Investiții înseamnă, pe scurt, termene reduse de decont, în sistem bancar, dar și termene de execuție mai lungi, cu cel puțin un an. În acest moment putem spune că în Constanța vom avea două noi spitale, puse în funcțiune în 2026, respectiv 2027”, a declarat Bogdan Huțucă, președintele PNL Constanța.

”Nimeni nu este fericit după propunerea de schimbare a sursei de finanțare dar sursele problemei de fond sunt și la București și la Constanța. În primul rând, comunicarea pe subiect a Ministerului Sănătății nu a fost corectă și promptă. Au comunicat și explicat post-factum o decizie pe care au luat-o în comitetul interministerial. În al doilea rând, nici proiectul spitalului nu se afla într-un stadiu suficient de avansat încât să nu comporte nici un factor de risc. Chiar puteam să pierdem acești bani”, a subliniat deputatul PNL.

”Spitalul pentru mame și copii este un obiectiv mult prea important pentru județul Constanța. Nu va fi abandonat. Asigurăm constănțenii că acest obiectiv va fi realizat cu fonduri obținute de la Banca Europeană pentru Investiții”, a continuat acesta.

”Ce ține de noi este să înțelegem foarte clar că am câștigat un an pentru a executa solid acest spital nou în Constanța. În același timp trebuie să înțelegem că un an nu este o veșnicie. Consilierii județeni ai PNL vor cere constant și recurent rapoarte de progres pe care le vom prezenta opiniei publice. Constănțenii trebuie să știe adevărul, necosmetizat”, a punctat Bogdan Huțucă, președintele PNL Constanța și președinte al Comisiei pentru Buget din Camera Deputaților.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top