Politic

Huțucă: Portul Constanța are un rol esențial pentru economia României și poate fi transformat într-un stâlp de bunăstare economică

Președintele PNL Constanța, deputatul Bogdan Huțucă, anunță că în ciuda pandemiei care a frânat creșterea economică, porturile maritime românești înregistrează un record de trafic de mărfuri. Huțucă consideră că tensiunile geopolitice și nevoia de securitate regională pot fi un factor extrem de important pentru creșterea importanței maritime a porturilor românești.

„Cifrele reprezintă cel mai elocvent element al evoluției economice a unei societăți. Bilanțul referitor la Portul Constanța, prezentat de directorul general, Florin Goidea, ne indică potențialul pe care îl poate avea acest obiectiv, la Marea Neagră. În ciuda faptului că, de aproape 2 ani, ne confruntăm cu pandemia, care a frânat creșterea economică, dar și cu tensiuni geopolitice în regiunea Mării Negre, porturile maritime românești înregistrează un record de trafic de mărfuri.
Pentru economia României, Portul Constanța are un rol esențial, iar investițiile în infrastructura portuară, combinate cu echipa managerială axată pe performanță și bună colaborare administrativă, arată că acesta poate fi transformat într-un stâlp de bunăstare economică.
Marea Neagră are un rol strategic pentru Flancul Estic al NATO, situație subliniată în discuțiile oficiale dintre președintele României, Klaus Iohannis și omologul său, JoeBiden, președintele Statelor Unite ale Americii. Tensiunile geopolitice și nevoia de securitate regională pot fi un factor extrem de important pentru creșterea importanței maritime a porturilor românești. Această situație specială în care se află astăzi Marea Neagră poate fi un factor suplimentar pentru dezvoltarea Portului Constanța”, transmite Bogdan Huțucă.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top