Politic

Huțucă îi solicită Ministrului Sănătății precizări cu privire la măsurile de sprijin privind Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța

În cadrul unei interpelări, deputatul Bogdan Huțucă îi cere Ministrului Rafila clarificări în legătură cu pașii pe care i-a urmat pentru deblocarea situației, după vizita de luna trecută la Spitalul Boli Infecțioase din Constanța. 

„Stimate Domnule Ministru,
În urmă cu o lună ați vizitat Spitalul Boli Infecțioase din Constanța, afectat în urma incendiului din data de 1 octombrie 2021, clădire care, în momentul de față, conform analizelor efectuate, nu mai prezintă siguranță de utilizare, deoarece structura acesteia a fost afectată. Totodată, conform datelor existente în acest moment, anchetele efectuate la fața locului confirmă faptul că unitatea medicală are nevoie de reparații capitale. Apreciez faptul că a existat interes din partea Ministerului Sănătății de a vizita acest loc și de a veni în sprijinul Primăriei Constanța și în special al pacienților. La momentul vizitei ați declarat că veți găsi, la nivelul Ministerului, soluții tranzitorii, astfel încât acest spital să își poată relua activitatea și să existe un plan de conformitate și un proiect de consolidare.
După ce ați efectuat această vizită de control, sunt convins că ați pregătit un plan de măsuri și acțiuni la nivelul Ministerului Sănătății, prin care să veniți în sprijinul municipiului Constanța, pentru ca această spitalicească să poată fi dată, cât mai repede, în folosință.
Pentru că ne aflăm într-un moment în care valul creșterii infectării cu noua variantă a virusului Covid, vă adresez următoarele întrebări, prin răspunsul cărora să putem oferi constănțenilor siguranța că la nivelul Ministerului Sănătății s-au luat măsuri pentru a veni în sprijinul acestora:
1. În urma vizitei de control efectuate la Spitalul de Boli Infecțioase, ce măsuri concrete ați
luat, pentru a suplini și a sprijini sistemul medical din județul Constanța?
2. Care sunt soluțiile pe care le-ați pregătit, pentru a ajuta Primăria Constanța în vederea
grăbirii rezolvării vulnerabilităților și redării Spitalului de Boli Infecțioase pacienților”, a transmis deputatul constănțean.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top