Exclusiv

VIDEO|TEODOSIE SFIDEAZĂ din nou: A SFINŢIT o mănăstire pentru care se cere DEMOLAREA în instanţă. Aceasta a fost construită ilegal într-un sit Natura 2000

ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a sfinţit, pe 20 februarie, biserica mare a Mănăstirii Sfântul Gherman, de pe raza teritorială a comunei Băneasa, judeţul Constanţa.

Mănăstirea a fost construită fără autorizaţie, în anul 2011, în rezervaţia naturală Canaraua Fetii, sit Natura 2000.

Iniţial, călugării au construit o bisericuţă şi un corp de chilii, ambele din lemn, iar apoi o clădire cu 3 etaje şi o biserică din beton, care se află la stadiul de demisol. Niciuna dintre clădiri nu are autorizaţie de construire şi nici aviz de mediu.

Primarul Paul Coliş ne-a declarat că, în urma unui control al Inspectoratului de Stat în Constarucţii, primăria Băneasa a iniţiat un proces prin care cere desființarea construcțiilor”, întrucât acestea au fost realizate fără autorizație. Dosarul se află la Judecătoria Medgidia.

Reamintim că în urmă cu două luni, instanţele de judecată au decis definitiv şi irevocabil că o altă biserică construită fără autorizaţie, în Constanţa, trebuie să fie demolată. Arhiepiscopul Tomisului a lăsat de înţeles că nu are de gând să respecte hotărârea instanţei.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top