Actualitate

Hrană caldă, excursii, tabere, activități educaționale pentru copiii comunei Baia, județul Tulcea

Comuna Baia, județul Tulcea, implementează proiectul Măsuri integrate de dezvoltare Locală, un proiect ce a presupus construirea și dotarea Centrului Comunitar Multifuncțional din comună, selectarea unui grup țintă de beneficiari, sprijinul pentru creșterea accesului și participării la educația timpurie – învățământ preșcolar, servicii de educație parentală pentru părinții copiilor preșcolari.

De asemenea, proiectul implică și adoptarea de măsuri inovative de intervenție în domeniul comunicării cu copiii; măsuri inovative de tratare a dependențelor specifice vârstei; servicii de educație parentală pentru părinții copiilor cu vârste cuprinse între 6 și 14 ani; servicii pentru pregătirea tinerilor în vederea accesării pieței muncii; măsuri de promovare și sprijinire a activităților de antreprenoriat; servicii de îngrijire socio-medicale adresate persoanelor vârstnice; îmbunătățirea condițiilor de locuit ale persoanelor vulnerabile.

În contextul în care ne apropiem de începerea unui noi an școlar, Mugurel Marșavela, primarul comunei Baia, județul Tulcea, a făcut un apel la părinți să-i înscrie pe copii la școală și la activitățile pe care proiectul mai sus amintit le aduce în beneficiul acestora.

„Educația noastră și a copiilor noștri stă la baza bunăstării comunității și a propriilor noastre vieți”, spune primarul.

Astfel, în perioada 1 septembrie 2022- 31 august 2023, copiii comunei Baia se vor bucura de 150 de copii cu vârste între 6 și 14 ani vor participa la 5 tabere bucurându-se de drumeții, sport, jocuri în aer liber, ateliere de lucru în natură.

De asemenea, vor participa la întâlniri cu psihologi unde vor discuta despre bullying în școală, discriminare și egalitate de șanse.

Tot în cadrul proiectului, 50 de copii, cu vârste între 3 și 6 ani, în special cei din medii vulnerabile, romi și cei neînscriși în învățământul preșcolar (dar nu numai), vor participa la activități educaționale și de recreere și vor primi o masă calda zilnic. În plus, vor beneficia de patru excursii gratuite anual.

„Este o oportunitate unică de socializare și dezvoltare pentru copiii noștri, pe care ne-am luptat mult să o obținem! 0787.540.309 este numărul de telefon la care încă va puteți înscrie copiii și unde puteți cere orice detalii suplimentare. Vă indemn să o faceți fără ezitare, copiii vă vor mulțumi”, mai spune Mugurel Marșavela.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top