Politic

Ce se întâmplă cu propunerea deputatului BOLA, ca 30% din PLAJE să poată fi folosite LA LIBER

Deputatul partidului Forța Dreptei, Bogdan Bola  a solicitat Parlamentului, prin proiect de lege, ca 30% din plajele să fie libere de contracte de închiriere, libere pentru constănțenii și turiștii care își doresc să nu fie obligați să achite ceva pentru a se bucura de domeniul public al Statului.

Consiliul Economic și Social, organ consultativ al Parlamentului și al Guvernului, i-a răspuns lui Bogdan Bola un răspuns prin care spun că „se impune ca plajele să fie publice”, dar au dat aviz NEFAVORABIL inițiativei sale legislative.

“Este de noaptea minții, dar face parte din „normalul” nostru!”, spune Bola.

„Asta înseamnă să fii rupt de realitatea din teritoriu, să nu știi ce se întâmplă cu adevărat pe litoralul nostru. Sigur, toate plajele sunt publice acum, dar împărțite și sufocate de construcții și reguli care încalcă legea. Tocmai de aceea, propunerea mea – 30% să fie lăsate libere de contract și singurele construcții permise să fie toalete publice, dușuri și coșuri de gunoi – ar fi benefică pentru toată lumea.

Constănțenii ar putea sta liniștiți cu prosopul și umbrele proprii pe plajă, așa cum a existat litoralul înainte de închirierea sectoarelor de plajă; autoritățile locale ar putea să ofere comunității acele servicii de care toți știm că este nevoie pe plajă – dușuri și toalete; Statul ar administra, cu puținele resurse pe care le alocă acestui sector, mai eficient sectoarele de plajă care ar rămâne operatorilor de plajă.

Propunerea mea nu vine întâmplător: anul viitor mai bine de jumătate din sectoarele de plajă vor fi libere de contract și vor fi iarăși toate scoase la închiriere, dacă nu ne unim să facem ceva și pentru cetățeanul de rând. Turismul pe litoral suferă de ani de zile și din acest motiv, al nesfârșitelor scandaluri privind prețurile practicate pe plajă și a faptului că cetățenilor nu li se acordă o alternativă viabilă pentru a se bucura, chiar și pentru câteva ore, de litoralul constănțean, la „liber”.

Da, Consiliul Economic și Social vrea plaje libere (o spune negru pe alb), dar dă un aviz negativ pentru un astfel de proiect. În ale cărui prevederi am mai adăugat și posibilitatea de a se realiza zone speciale privind accesul persoanelor cu dizabilități, pentru organizarea de competiții sportive, înăsprirea amenzilor date către cei care ne distrug plajele, etc”, a mai declarat Bogdan Bola.

„Din păcate la „capitală”, lucrurile de care noi, constănțenii, ne lovim mereu, nu sunt înțelese sau măcar băgate în seamă. Dar cred că împreună, cu sprijinul dumneavoastră, putem face ca vocea noastră să se facă auzită cu siguranță! Nu trebuie să renunțăm la această luptă și trebuie să îi facem să înțeleagă pe cei „de sus” că asta ne dorim pentru litoralul nostru”, conchide  deputatul Bogdan Bola.

(Sursa foto – Facebook/Bogdan Bola)

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top