Actualitate

Horia Țuțuianu: „Strategie de turism  marca PNL: scapă cine poate!”

La sfârșitul acestui an, industria HoReCa din România va pierde aproximativ 3 miliarde de euro. Așa după cum au calculat reprezentanții Alianței Pentru Turism (APT), 3 miliarde sunt doar pierderile hotelierilor. Candidatul PSD Constanța pentru Camera Deputaților la alegerile parlamentare din 6 decembrie, dl. Horia Țuțuianu a realizat o scurtă analiză a evoluțiilor din domeniu:

          „Ce a făcut guvernarea PNL pentru HoReCa? A promis ajutoare de stat în valoare de 130 de milioane de euro. Adică de 20 de ori mai puțin decât îi era necesar acestui domeniu. Chiar și în aceste condiții, suma era binevenită. Și la acest stadiu a rămas! Nu a ajuns nici măcar un leuț la cei cărora Ludovic Orban le-a promis câte-n lună și stele!? Acolo, probabil, se pot vedea rezultatele angajamentelor guvernării PNL-iste. Aici, pe pământ  românesc, sunt de neobservat…

          Alianța pentru Turism ne-a anunțat că dincolo de propuneri și promisiuni de ajutor din partea Guvernului, încă nu s-a întâmplat nimic. Nimic nou în modul în care cabinetul Orban abordează problemele grave ale diferitelor sectoare economice sau ale diferitelor pături sociale. Iar industria HoReCa precum și agenții economici angrenați în ea sunt într-o situație disperată. Cea hotelieră, funcționează la acest moment la sub 10% din capacitate, dar premierul României, ocupat fiind să se cazeze la cel mai scump hotel din Franța, nu a avut timp să observe  acest amănunt de la el de-acasă. 70-80% dintre  unitățile hoteliere nu au niciun motiv să rămână deschise în următoarele luni. Unele vor rămâne așa, altele vor intra în faliment și nu puține vor fi cele scoase la vânzare. Altfel spus, așa după cum anunță APT, în turismul din România scapă cine poate! 

          Dacă măsurile de sprijin vor veni abia anul viitor, va fi prea târziu pentru multe companii de turism, doar o parte dintre cele care azi funcționează vor mai supraviețui. Aceasta este realitatea cruntă! Realitatea pe care Klaus Iohannis, Ludovic Orban și toată camarila PNL-istă nu o văd. Au, pur și simplu, orbul găinii electorale! Alegerile parlamentare sunt singura lor preocupare. În rest, scapă cine poate….

          Am lucrat mulți ani în acest domeniu și cunosc toate problemele din turism. Amplificate, la acest moment, și de pandemie. Vreau să îi asigur pe toți cei care activează în industria HoReCa de faptul că sunt alături de ei. În mine pot găsi, în permanență, un partener de dialog, dar și un sprijin în demersurile lor. Îi asigur că le voi reprezenta interesele în Camera Deputaților și aștept să mă contacteze pentru orice proiect benefic turismului” a declarat Horia Țuțuianu, candidat PSD Constanța la Camera Deputaților.     

 

Comandat de Partidul Social Democrat – Filiala Constanța

Executat de  Dezvăluiri.ro – portal: www.dezvaluri.ro

Mandatar Financiar – cod AEP 11200020

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top