Actualitate

Hârșova, locul al 3-lea în Topul Orașelor Moderne

Topul Orașelor Moderne a fost realizat de o publicație financiară și a avut în vedere proiectele de tip smart city, proiecte prin care administrațiile locale doresc debirocratizarea primăriilor, comunicarea de la distanță cu cetățeanul, proiecte care fac viața mai ușoară pentru locuitori.

Topul a avut trei secțiuni: orașe mari, orașe medii și orașe mici. La secțiunea „orașe mici”, Hârșova s-a clasat pe locul al treilea.

În ultimii ani, echipa din Primăria Orașului Hârșova a implementat cu succes proiecte care să răspundă nevoilor noastre și care să aducă un plus de modernitate în comunitate. Proiectele cu fonduri europene au rezolvat  probleme importante, pe care le-am identificat împreună cu dumneavoastră. Unul din punctele strategiei de modernizare a orașului nostru are în vedere folosirea tehnologiei, tocmai pentru a ne asigura de dezvoltarea prosperă și durabilă a orașului în care locuim”, spun reprezentanții administrației locale.

Primăria Hârșova arată că ideea primarului Viorel Ionescu de implementare a  tehnologiilor în administrația publică locală este acum răsplătită cu un loc binemeritat pe podium, „Hârșova situându-se pe LOCUL 3 în TOPUL ORAȘELOR MODERNE mici, top ce se referă la proiectele inteligente implementate la nivel local. ”

Topul Smart City a fost publicat de Ziarul Financiar, făcând parte dintr-o cercetare complexă realizată de Vegacomp Consulting, firmă expertă în domeniul Smart Cities.

Astfel, vă suntem recunoscători pentru implicarea activă în viața comunității și vă încurajăm să vă prezentați în continuare observațiile, ideile și sugestiile, pentru că la baza oricărui oraș inteligent se află o comunitate inteligentă, care aduce în prim-plan cetățeanul. Vă mulțumim”, transmit reprezentanții primăriei.

În total, spun realizatorii acestui Top, la finele lunii iunie au fost identificate 860 de iniţiative aflate în stadiul de proiect, în curs de implementare sau deja finalizate, în 124 de oraşe mari, medii şi mici din ţară, comparativ cu 594 de proiecte din 87 de oraşe, la nivelul lunii iunie 2020.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top