Comisia Europeană

Gruparea terorista Fratii Musulmani opereaza prin intermediul unor ONG-uri

Organizatiile teroriste Hamas si Hezbollah activeaza în România, prin intermediul unor fundatii religioase musulmane. Acesta este mesajul transmis, neoficial, de catre SRI, prin metoda scurgerii de informatii catre mass-media. Liga Musulmana si Culturala din România, Societatea Umanista Semiluna, Asociatia As Salam si Fundatia Umanista Al Taiba sunt acoperiri folosite de gruparea terorista Fratii Musulmani (o falanga a Hamas si Hezbollah) pe teritoriul României.

La Constanta, Fundatia Taiba a fost acuzata în ultimii ani de practici fundamentaliste. De fiecare data, reprezentantii Taiba au respins cu vehementa aceste acuzatii si au prezentat, în replica, actiunile umanitare pe care le-au desfasurat, sub protectia fostului sef al Cultului Musulman din România, Bagâs Sanghirai. Pentru a îndeparta suspiciunile, presedintele Taiba Constanta, Cherim Enghin, a negat întotdeauna legaturile pe care fundatia le are cu alte organizatii musulmane. Totodata, Cherim a afirmat raspicat în repetate rânduri ca Taiba este o fundatie locala, fara “falange” în afara României. Ancheta jurnalistica a ziarului nostru a scos la iveala faptul ca Taiba este coordonata din Statele Unite, cu ramuri în toata Europa de Est si este finantata din Arabia Saudita. Mai mult, începând din 2006, Taiba s-a asociat cu Liga Musulmana si Culturala din România, Societatea Umanista Semiluna si Asociatia As Salam, luând nastere Înaltul Consiliu.

Toleranti de ochii lumii

Fundatia Taiba a fost înfiintata în România pe 13 mai 1999, la Bucuresti, de catre medicul arab Abu Al-Ula Al-Ghiti (care avea sa devina si presedinte), la vremea aceea student al facultatii de medicina. Structura operativa a acestei fundatii exista însa mai de mult, de vreme ce pe site-ul propriu (www.taiba.ro/index.php) Taiba pretinde ca organizeaza de zece ani pelerinajul de la “Casa lui Allah”, atât cu avionul cât si cu autocarul. În prezent Fundatia Taiba functioneaza la Bucuresti si are sediul pe Soseaua Colentina, numarul 373, fiind administrata de presedintele Abu Al-Ula Al-Ghiti si de reprezentantul zonal Gemaledin Demirel. Sediul central al Taiba România se afla însa la Constanta, în timp ce sediile din Bucuresti si Timisoara (Bulevardul Sudului, numarul 42, apartamentul 17), au statut de filiale. La Constanta, Taiba este administrata de doi tineri, Cherim Enghin si Nerdin Bari, absolventi de teologie în Iordania.
Declarativ, fundatia Taiba are ca scop raspândirea conceptiilor religioase ale Islamului, sustinerea comunitatilor musulmane din tari în care populatia majoritara este crestina, în spiritul tolerantei si respectului pentru celelalte religii. În substrat, actiunile concrete si conexiunile cu alte grupari tradeaza reflexe profund fundamentaliste.

Pelerinaj la familia Ben Laden

Trebuie amintit aici ca pelerinajul organizat an de an la Mecca a ridicat mari semne de întrebare, atunci când pelerinii au marturisit ca au fost cazati în imobile apartinând familiei Ben Laden, lucru recunoscut si de fostul sef al Cultului Musulman din România, Muftiul Bagâs Sanghirai: „Pe mine nu ma intereseaza daca pelerinii au fost cazati la teroristi”!
În timpul scandalului caricaturilor, Taiba a editat o brosura intitulata “Muhammed, un model pentru un nou Mileniu” pe care a distribuit-o în zeci de mii de exemplare în întreaga tara, în mijloacele de transport în comun din Bucuresti si prin intermediul unor magazine patronate de cetateni de religie musulmana. La Constanta, reprezentantii Taiba au împartit brosurile la o geamie si l-au acuzat pe Muftiul Iusuf Murat (care a avut o pozitie moderata) ca nu apara religia musulmana.
Fundatia detine o tipografie si o editura, aflate chiar în subsolul sediului din Constanta, pe strada Maior Sofran. Taiba a tiparit pâna în prezent 35 de carti ce dezbat teme privind religia islamica, precum si revista lunara “Islamul Azi”. Aceste publicatii sunt materialele de propaganda si se distribuie gratuit, în cadrul diferitelor actiuni umanitare.

Taiba este finantata din Arabia Saudita

Vicepresedintele Taiba, Nerdin Bari, ne-a declarat ca fondurile Fundatiei Taiba provin din donatii directe ale oamenilor de afaceri de religie musulmana din Romania si de la un misterios doctor în teologie din Arabia Saudita. Ancheta noastra a scos însa la iveala faptul ca Taiba este finantata de Islamic Bank din Arabia Saudita, care sponsorizeaza si Liga Islamica si Culturala din România. Conform acelorasi surse, alti finantatori sunt Taibah International Aid Agency, cu sediul în Bosnia si World Assembly of Muslim Youth, cu sediul în Arabia Saudita.
Fundatia Taiba a investit peste 2 milioane de euro în refacerea geamiilor din judetul Constanta si în cladirea destinata Fundatiei si Ligii Islamice si Culturale din România, o parte din lucrari fiind gestionate de fostul Muftiu Sanghirai.                
    .

Organizatiile musulmane, grupate în Înaltul Consiliu

2006 este anul în care mai multe fundatii musulmane din România (Liga Musulmana si Culturala din România, Societatea Umanista Semiluna, Asociatia As Salam si Fundatia Taiba) si-au oficializat legaturile de colaborare si au creat Înaltul Consiliu, prin dosarul cu numarul unic 23261/3/2006, înregistrat la Tribunalul Bucuresti, la data de 27 iunie. Surse din SRI afirma ca toate aceste organizatii sunt acoperiri pentru gruparea terorista Fratii Musulmani, pe teritoriul României. Fondurile provin de la Asociatia Mondiala a Tineretului Musulman (World Assembly of Muslim Youth), cu sediul la Ryad, Arabia Saudita si de la Fundatia Umanitara Al Taiba, cu sediul în Statele Unite ale Americii. Începând din 1976, în România au fost identificati peste 60 de membri activi si 150 de membri simpatizanti ai organizatiei Fratii Musulmani, pe întreg teritoriul României.
În 1986, Fratii Musulmani au iesit în evidenta prin organizarea unui atentat cu masina capcana, în zona complexului studentesc Regie din Bucuresti.
Organizatia Fratii Musulmani opereaza în strânsa colaborare cu membrii gruparii radicale Hamas – câstigatoarea alegerilor legislative de la sfârsitul lunii ianuarie a acestui an, din Palestina. La rândul sau, gruparea Hamas colaboreaza cu organizatia terorista Hezbollah, condusa de Seicul Hassan Nasrallah, cu bazele în sudul Libanului. În prezent Organizatia Hamas face eforturi sustinute pentru a influenta comunitatea palestiniana din România.
Tot în 2006, Fundatia Taiba din România a înfiintat Asociatia Surori Musulmane (o replica la Fratii Musulmani), care functioneaza la Constanta, tot în sediul fundatiei. Din aceasta asociatie fac parte femei de religie musulmana recrutate din cadrul comunitatii de la Constanta, în frunte cu sotia lui Nerdin Bari.

Kamikaze român manevrat de Fratii Musulmani

Aynan Hassan Abger (dupa numele de “musulman” al lui Florin Ioan Lesch) este numai unul dintre cazurile de recrutari a Fratilor Musulmani, în România. Dupa cum se stie, tânarul de 28 de ani si-a comandat pe internet un dispozitiv artizanal de detonare a explozibilului, activabil la un simplu apel de pe telefonul mobil. Ulterior, Lesch a cumparat patru butelii cu gaz, pe care le-a montat în portbagajul unei masini, împreuna cu dispozitivul de detonare. Pe 26 iunie 2006, Florin Ioan Lesch a fost retinut, la iesirea din Buzias, de ofiterii Directiei de Investigare a Criminalitatii Organizate si Terorism, înainte sa detoneze încarcatura din masina. Barbatul nu a opus rezistenta în momentul retinerii, dar le-a spus procurorilor ca regreta ca nu a reusit sa-si duca planul la bun sfârsit si sa-si ajute fratii islamisti.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top