Ştiri

Gheorghe Dragomir, președinte PNL Constanța: Revoluția Colectiv a fost picătura care a umplut paharul

Tragedia din clubul bucureștean „Colectiv” a demonstrat încă odată că în România se moare din cauza corupției sistematice din instituțiile statului. Până în acest moment sunt 48 de morți și zeci de răniți în stare gravă. Zeci de mii de oameni au ieșit în fiecare seară pe străzile marilor orașe pentru a protesta la adresa clasei politice actuale, a Guvernului, Bisericii și corupției. În special tinerii au adus în discuție necesitatea unei restartări a țării. „Revoluția #Colectiv” este de mai bine de zece zile subiectul principal al societății. Ea a dus la demisia Guvernului Ponta și la nominalizarea altui premier. Cum se vede această revoluție la Constanța, ce înțeleg sau ce nu înțeleg politicienii constănțeni din scandările străzii, cât de dispuși sunt să schimbe ceva din politica actuală vom vedea într-o serie de interviuri pe care redacția Dezvăluiri le-a realizat cu principalii lideri politici din oraș. În fiecare zi vom publica câte un interviu, ordinea lor fiind ordinea în care am primit răspunsurile din partea partidelor.

Un articol de Călin GAVRILAȘ și Mihai Răzvan ROTARU 

 

Dezvăluiri: Ce ați înțeles dumneavoastră ca politician din Revoluția “Colectiv”?

Gheorghe DragomirRevoluția Colectiv a apărut în urma acumulării în ultimii ani a numeroase nemulțumiri din partea societății civile mai ales la adresa clasei politice. Nu evenimentul în sine, care este mai mult decât regretabil, a fost motivul principal al declanșării acestei revoluții, ci a fost doar picătura care a umplut paharul. Am înţeles că societatea românească a ajuns la capătul răbdării. În acelaşi timp, ar trebui ca politicienii care au probleme din punct de vedere moral, dar mai ales aceia care au probleme cu justiţia, să înţeleagă că este timpul să facă înapoi un pas, doi paşi sau câţi paşi e nevoie pentru a lăsa loc celor asupra cărora nu planează nicio suspiciune.

Dezvăluiri: Se vorbește despre o primenire a clasei politice. Ce ar trebui să facă actualii politicieni?

Gheorghe Dragomir: Clasa politică trebuie să se primenească permanent. Este clar nevoie de acest lucru. De aceea, cei care o pot face, tineri sau mai puțin tineri, sau cei care au activat mai puțin în politica românească, este necesar să se implice acum pentru primenirea actualei clase politice, să încurajeze acest fenomen, să conștientizeze atât importanța momentului, cât și gravitatea lui. În același timp, mulți dintre politicienii actuali ar trebui să facă, aşa cum spuneam şi mai sus, un pas înapoi cu demnitate, în loc să fie înlăturați de pe scena politică de către cei ieșiți în stradă.

Dezvăluiri: De ce nu ați ieșit zilele acestea pe stradă la acțiunile tinerilor?

Gheorghe DragomirAm ales să nu particip din respect pentru toți cei care au ieșit în stradă să-și strige nemulțumirile și nu am vrut să mă număr printre cei care vor să confiște aceste evenimente care nu trebuie să fie tulburate de nimeni şi acaparate politic.

Dezvăluiri: Un mesaj pentru tinerii care în fiecare seară ies pe străzi pentru o viață mai bună.

Gheorghe Dragomir: Să aibă încredere în ei, să continue protestele atât cât este necesar însă fără a uita că la un moment dat trebuie să părăsească strada pentru a concretiza ceea ce și-au propus, contribuind cu soluţii pentru rezolvarea problemelor revendicate.

Dezvăluiri: Guvernul Ponta trebuia să cadă în urma acestor proteste?

Gheorghe DragomirGuvernul Ponta a demisionat mult prea târziu. Este o demisie care trebuia să aibă loc acum un an, când românii l-au sancționat serios, înregistrând un scor rușinos, la alegerile prezidențiale din noiembrie 2014.

Dezvăluiri: Credeți că românii s-au trezit cu adevărat și vor vota mai atent anul viitor?

Gheorghe DragomirSper și îmi doresc acest lucru având în vedere evoluţia evenimentelor din ultimele zile.

Dezvăluiri: Pe cine credeți că a avantajat această Revoluție Colectiv?

Gheorghe Dragomir: Nu știu dacă „avantajat” este cel mai potrivit cuvânt, dar îmi doresc ca societatea românească să fie cea avantajată de ceea ce va urma.

Dezvăluiri: Ce guvern ar trebui să aibă acum Romania:  de tehnocrați, al majorității parlamentare, minoritar sau ar fi bine să se ajungă la alegeri anticipate?

Gheorghe DragomirÎn perioada următoare, și până când vor avea loc alegerile parlamentare din 2016, convingerea mea este că avem nevoie de un guvern echilibrat, de tehnocrați, susținut de toate partidele și în care să aibă încredere întreaga societate. În ceea ce privește alegerile anticipate, da, ar fi benefice, dar ar trebui organizate doar atunci când tinerii care azi își strigă nemulțumirile în stradă se vor regăsi organizaţi într-o formaţiune pe scena politică.

 

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top