Politic

George Șișcu: România devine tot mai atractivă pentru investitorii străini

Banca Națională a României a anunțat că investiţiile directe ale nerezidenţilor în România au ajuns în primele patru luni din 2022 la suma de 3,149 miliarde de euro, iar potrivit Oficiului Naţional al Registrului Comerţului (ONRC), citat de Agerpres, doar în luna aprilie 2022 au fost înmatriculate 546 firme cu participare străină la capitalul social. Deputatul tulcean George Șișcu consideră că aceste vești bune ne arată că România oferă siguranţă şi stabilitate celor care vin să deschidă noi afaceri aici și că aceste investiţii vor transmite efecte pozitive în întreaga economie.

„Investiţiile străine directe au crescut cu 34 la sută în primele patru luni ale acestui an. Acestea au ajuns la 3,15 miliarde de euro faţă de 2,35 miliarde de euro în perioada similară din 2021, potrivit datelor Băncii Naţionale a României. Sunt veşti îmbucurătoare, care arată că România oferă siguranţă şi stabilitate celor care vin să deschidă noi afaceri aici.
Investiţiile reprezintă o sursă sănătoasă pentru orice economie, mai ales în situaţia în care avem turbulenţe în regiune, din cauza războiului declanşat de Rusia în Ucraina.
Sunt create astfel noi locuri de muncă pe termen lung, pentru că un investitor care deschide o companie nu va renunţa atât de uşor la afacerea sa. În plus, investiţiile propagă efecte benefice în întreaga economie”, a transmis George Șișcu.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top