Politic

George Șișcu: România colaborează cu autoritățile din statele europene în mod coordonat pentru depistarea rețelelor de trafic de droguri și pedepsirea acestora

Astăzi deputatul George Șișcu a avut o întâlnire cu Ministrul Educației, Ligia Deca, și cu Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, la grupul parlamentar al Partidului Național Liberal. Principalul subiect de discuție a fost prevenția în rândul tinerilor privind consumul de droguri și măsurile concrete luate de Poliția Română pentru combaterea acestui fenomen infracțional.

În contextul în care opoziția încearcă să generalizeze ceea ce pare a fi un fenomen scăpat de sub control, deputatul George Șișcu a subliniat că la nivelul Poliției Române se desfășoară zilnic acțiuni de combatere a traficului de droguri. Aceste acțiuni includ destructurarea de rețele, confiscarea de substanțe interzise și arestări. Cu toate dificultățile, România colaborează strâns cu autoritățile din alte state europene pentru depistarea și pedepsirea rețelelor de trafic de droguri.

„Dincolo de încercările opoziției de a se folosi de cazuri particulare pentru a generaliza ceea ce ar părea un fenomen scăpat de sub control, la nivelul Poliției Române au loc zilnic acțiuni care conduc la destructurarea de rețele, confiscări de substanțe interzise, se fac arestări”, a transmis deputatul.

George Șișcu a adăugat că, în întreaga Uniune Europeană, piața ilegală a drogurilor valorează aproximativ 30 de miliarde de euro, subliniind necesitatea unor eforturi coordonate pentru combaterea acestui fenomen la nivel european.

În discursul său, deputatul George Șișcu a evidențiat faptul că statul român are o misiune crucială pe două direcții principale. În primul rând, este necesară o abordare proactivă în ceea ce privește prevenția consumului de droguri, aceasta începând în școli pentru a educa și sensibiliza tinerii cu privire la riscurile asociate. În al doilea rând, este crucială continuarea acțiunilor ferme desfășurate de Ministerul de Interne și DIICOT pentru combaterea traficului de droguri și pentru aducerea în fața justiției a celor implicați în acest fenomen infracțional.

Deputatul George Șișcu a subliniat că, deși mereu există loc pentru îmbunătățiri, afirmațiile despre lipsa implicării statului român în lupta împotriva consumului și traficului de droguri sunt neadevărate și reflectă rea-credință și dezinformare. Statul român este hotărât să continue eforturile pentru a combate acest fenomen și pentru a proteja sănătatea și viitorul tinerilor din țară.

„Din păcate, la nivelul întregii Uniuni Europene piața ilegală a drogurilor se cifrează la circa 30 de miliarde de euro, iar România colaborează cu autoritățile din statele europene în mod coordonat pentru depistarea rețelelor de trafic și pedepsirea acestora. Sigur, întotdeauna se poate face mai mult, însă a spune că statul român nu este implicat în stârpirea acestui fenomen este echivalent cu reaua-credință și dorința de a dezinforma.
Avem, așadar, ca stat, misiunea de a acționa pe două paliere esențiale: prevenția, care începe de pe băncile școlilor, și combaterea prin acțiuni ferme ale Ministerului de Interne și structurii de parchet specializate, DIICOT”, a transmis deputatul tulcean.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top