Actualitate

„Festivalul recoltei de toamnă”, evenimentul care a strâns întreaga comunitate din Adamclisi în jurul școlii

La finalul lunii septembrie, întreaga comunitate din comuna Adamclisi (județul Constanța), s-a reunit la școală pentru a trăi împreună un moment de sărbătoare – Festivalul recoltei de toamnă, ediția I (29 septembrie). Evenimentul s-a desfășurat în curtea Școlii Profesionale “Jean Dinu “ Adamclisi și a cuprins o prezentare a standurilor pregătite de către fiecare clasă, o paradă a costumelor de toamnă, delicii culinare specifice anotimpului pregătite de către părinții pricepuți, dar și ateliere de lucru pe niveluri de vârstă (modelaj cu lut, confecționare obiecte artizanale, confecționare măscuțe, sculpturi în fructe și legume).

„Proiectul a pornit de la ideea promovării tradițiilor, obiceiurilor locale și a localității noastre ce are o puternică încărcare istorică, precum și a promovării gastronomiei locale”, declară pentru „Dezvăluiri” Otilia Burcea, directoarea școlii. 

Punctul de pornire al proiectului a fost implicarea tuturor partenerilor actului educațional: cadre didactice, elevi, părinți și bunici, autorități publice locale, biserica și agenții economici de pe raza comunei.

Așa cum se poate vedea și în fotografii, preșcolarii și elevii însoțiți de părinți, bunici și rude, sub îndrumarea doamnelor educatoare, învățătoare, profesori și diriginți, au desfășurat în curtea școlii o activitate extrașcolară prin intermediul căreia, a fost marcată ,,Ziua Recoltei de Toamnă “.

„Cu mic, cu mare au pregătit bucate alese, au stors strugurii din via școlii făcând must proaspăt, au pregătit preparate calde cu recolta din grădini, au dansat și au lucrat împreuna la atelierele de lucru pregătite de către cadrele didactice”, spune directoarea Otilia Burcea.

Iar feedback-ul primit de la întreaga comunitate a fost unul excepțional, mesajele primite pe pagina oficială de Facebook a școlii au fost de ordinul sutelor.

„Ne dorim ca pe viitor să mai organizam multe astfel de evenimente la nivelul Școlii Profesionale ,,Jean Dinu “, astfel încât elevii să ajungă să promoveze imaginea comunei și a școlii, iar întreaga comunitate să se bucure împreună de aceste minunate activități extrașcolare”, conchide directoarea instituției de învățământ.

Conducerea Școlii Profesionale “Jean Dinu “ Adamclisi mulțumește tuturor elevilor, cadrelor didactice ale școlii, autorităților locale reprezentate prin domnul viceprimar Ion Dumitru, preotului Corleancă Ștefan, DJ-ului Pavel Ionuț, părinților, bunicilor și personalului de întreținere al școlii pentru toată strădania, ajutorul și implicarea de care au dau dovadă în vederea realizării acestui eveniment.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top