Politic

George Șișcu: Povestea lui Damiano Tommasi, un fotbalist de succes și primar al Veronei

Damiano Tommasi este un nume bine-cunoscut în universul fotbalistic, dar în prezent este și un nume pespectat în domeniul politic. De la a fi un mijlocaș defensiv talentat, s-a transformat într-un primar inovativ pentru orașul Verona, povestea lui Tommasi este despre aspirații, altruism și visuri îndeplinite.

Într-o recentă vizită la Verona, George Șișcu împreună cu colegii săi din Comisia pentru comunitățile de români din afara granițelor țării a Camerei Deputaților, l-au întâlnit pe Tommasi pentru a discuta despre includerea românilor în această comunitate italiană și pentru a stabili legături strânse între România și Verona. Tommasi este un primar apreciat și iubit, care a reușit să aducă o perspectivă nouă și originală în administrația locală a Veronei.

„Povestea lui Damiano Tommasi, primar al Veronei din 2022, seamănă cu un roman despre aspirație, generozitate și visuri împlinite. L-am întâlnit ieri, cu prilejul vizitei pe care i-am făcut-o alături de colegi din Comisia pentru comunitățile de români din afara granițelor țării a Camerei Deputaților pentru a discuta despre integrarea excepțională a românilor în această comunitate italiană și pentru a crea punți solide între România și orașul cunoscut în întreaga lume pentru patrimoniul său cultural și artistic.
Damiano Tommasi este dovada vie a faptului că politica e despre viață, oameni, competență și pasiune. Că atâta vreme cât ai un țel precis, nimic nu este imposibil!
Tommasi, un mijlocaș defensiv talentat, a avut o carieră de fotbalist de succes care a durat aproximativ două decenii. A jucat pentru cluburi de prestigiu precum AS Roma și Levante UD și a câștigat titlul de campion al Seriei A în sezonul 2000-2001, fiind unul dintre jucătorii cheie ai echipei.
Ultimul meci al lui Damiano Tommasi, în naționala Italiei, a fost meciul din 16 noiembrie 2oo3, împotriva României, meci câștigat de italieni cu 1 – 0.
După retragerea din fotbal, Tommasi s-a dedicat activităților sociale și politice. A devenit un susținător al drepturilor jucătorilor și s-a implicat în Asociația Fotbaliștilor Italieni, devenind președinte al acesteia în 2005 și păstrând această funcție până în 2018. În acest rol, a luptat pentru îmbunătățirea condițiilor de muncă ale fotbaliștilor și a promovat inițiative pentru a asigura securitatea și bunăstarea lor.
În 2022, Tommasi a decis să intre în politică și și-a anunțat candidatura pentru funcția de primar a orașului Verona. Ca primar, este apreciat pentru abordarea sa pragmatică și transparentă în luarea deciziilor. Grație abilităților sale de lider și experienței acumulate în lumea sportului, Tommasi a reușit să aducă o viziune proaspătă și inovatoare în administrația locală a Veronei”, declară deputatul.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top