Politic

George Șișcu: Mai mulți medici de familie în toate comunitățile noastre

Deputatul George Șișcu anunță că medicilor de familie li se va acorda statutul de unitate sanitară de utilitate publică. Această măsură a fost votată în mod unanim în Camera Deputaților săptămâna aceasta, reprezentând un pas semnificativ în îmbunătățirea accesului la serviciile de sănătate în mediul rural.
Cu această decizie, cabinetelor de medicină de familie li se va permite să utilizeze gratuit spații care sunt proprietate publică din partea unităților administrativ-teritoriale. Acest sprijin concret și important va ajuta la extinderea și îmbunătățirea serviciilor medicale oferite în comunitățile rurale.

„Săptămâna aceasta am votat în Camera Deputaților PENTRU acordarea statutului de unitate sanitară de utilitate publică cabinetelor de medicină de familie. Astfel, acestea vor putea primi în folosință, gratuit, de acum înainte spații care sunt proprietate publică din partea unităților administrativ-teritoriale. Este un sprijin concret și important și mă bucură faptul că această inițiativă liberală a trecut de votul plenului în unanimitate.

În urmă cu un an, am votat o altă modificare legislativă care, de asemenea, îmbunătățește accesul la serviciile de medicină de familie în mediul rural. Acestea dau libertatea autorităților locale de a se implica în mod direct, inclusiv prin alocarea de resurse financiare, în deschiderea unor noi cabinete de medicină de familie sau extinderea celor existente cu noi puncte de lucru.

Toate serviciile oferite de aceste cabinete sau punctele lor de lucru în cadrul comunităților sunt integral decontate de Casa de Asigurări de Sănătate. O localitate va putea avea acum și mai multe cabinete de medicină de familie deschise, iar acestea, la rândul lor, pot avea puncte de lucru în mai multe sate ale aceleiași comune și pot angaja și alți medici în afara celui titular”, a transmis George Șișcu.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top