Actualitate

Calendarul competițiilor sportive ale CSM Constanța pentru prima săptămână a lunii octombrie 2023

Sportivii CSM Constanța au și în această săptămână un program plin de provocări. Gimnasta Sabrina Voinea luptă pentru o medalie la Campionatul Mondial de la Anvers, iar ceilalți sportivi ai CSM sunt  angrenați în 7 competiții naționale de atletism, box, lupte, judo, kaiac-canoe, șah și scrimă, iar echipele CSM Constanța  joacă nu mai puțin de 16 meciuri, în ligile naționale de volei, baschet, handbal și rugby, dar și în campionatele naționale de tineret, juniori și cadeți!

La handbal seniori, va avea loc un meci important înainte de debutul în grupele EHF European League! Liga Zimbrilor revine în Sala Sporturilor din Constanța, unde vom primi vizita celor de la CSM Focșani. Vineri, 6 Octombrie, de la ora 18.00, băieții antrenați de George Buricea & Ionuț Pușcașu au încă un test important în Liga Zimbrilor. După șase etape disputate, CSM Constanța se află pe locul 3, cu 4 victorii, 1 egal și 1 meci pierdut, în timp ce CSM Focșani se află pe locul 5, cu 3 victorii, 1 egal și 2 înfrângeri. Două meciuri va mai disputa CSM Constanța înainte de plecarea în Ungaria pentru primul meci din grupele EHF European League cu MOL Tatabanya KC, pe teren propriu cu CSM Focșani și în deplasare cu CSM Bacău. Intrarea la meci este liberă.

La handbal tineret, sportivii CSM Constanța continuă duelul cu echipele bucureștene în Campionatul Național de Tineret! După ce i-au învins pe cei de la Steaua și Dinamo, jucătorii antrenați de Enis Murtaza sunt pregătiți să dea piept și cu CSM București. Meciul din etapa a 3-a, Seria B, este programat Sâmbătă, 7 Octombrie, de la ora 13.00, în Sala Sporturilor “Simona Amânar”.

Juniorii I CSM Constanța joacă în Capitală, în etapa a 4-a a Campionatului Național J1, Seria B. Handbaliștii antrenați de Enis Murtaza îi vor întâlni pe cei de la CT Media București. Victoria la scor obținută în etapa trecută contra gălățenilor le-a dat încredere sportivilor CSM Constanța. Meciul este Duminică, 8 Octombrie, de la ora 14.30.

Liderii Seriei E, cu două victorii în două meciuri, juniori II CSM Constanța merg în nordul Dobrogei pentru un nou succes în Campionatului Național J2. Băieții antrenați de Ionuț Pușcașu joacă în deplasare cu Arrubium 2008 Măcin, în Sala “Ivan Patzaichin” din comuna Greci. Sâmbătă, 7 Octombrie, de la ora 13.00.

Juniorii III CSM Constanța susțin și ei primul meci pe teren propriu din noul sezon al Campionatului Național J3. Handbaliștii antrenați de Denis Ali o întâlnesc pe CSȘ Călărași, în etapa a 2-a din Seria C. Duminică, 8 Octombrie, de la ora 13.30, în Sala Sporturilor “Simona Amânar”.

La volei senioare a sosit ora debutului pe prima scenă a voleiului feminin românesc pentru fetele antrenate de Florin Voinea și Radu Began! Nou-promovate în Divizia A1, voleibalistele CSM Constanța joacă primul meci din sezonul 2023/2024 în deplasare, pe terenul celor de la CSU Medicina Târgu Mureș, echipă pe care au învins-o la turneul de promovare! Ardelencele au luat însă locul desființatei SCMU Craiova, astfel că duelul din primăvară se reeditează acum în Divizia A1! CSM Constanța s-a întărit în vară cu jucătoare valoroase, precum Spînoche, Coman, Știrbu, venite de la CSM București, Vilău, de la CSM Galați și Grama, de la Știința Bacău. Sâmbătă, 7 octombrie, de la ora 18.00.

Voleibaliștii seniori ai CSM Constanța continuă seria meciurilor de pregătire pentru noul sezon competițional al Diviziei A1, care începe pe 14 Octombrie. CSM Constanța joacă un amical cu echipa bulgară Cernomoreț Varna. Vineri, 6 Octombrie, de la ora 13.00, la Sala Sporturilor “Simona Amânar”.

După un debut în forță, 3-0 în deplasare cu CSM Ploiești, echipa de volei cadete CSM Constanța joacă primul meci pe teren propriu din noul sezon al Campionatului Național U17. Fetele antrenate de Bianca Cojocaru și Vanesa Deșliu primesc vizita celor de la CSȘ Târgoviște, în sala Complexului Sportiv Tomis. Sâmbătă, 7 octombrie, de la ora 10.30.

Noua echipă de volei cadeți a CSM Constanța susține primul meci acasă în Campionatul Național U17. Voleibaliștii antrenați de Viorel Prejbeanu, Răzvan Parpală și Paul Cămui joacă, în sala Complexului Sportiv Tomis, cu băieții de la CSM București. Sâmbătă, 7 octombrie, de la ora 18.30.

La baschet senioare fetele antrenate de Alexandru Olteanu, Alina Șerban și Volha Tămîrgeanu luptă pentru calificarea în Turneul Final 8 al Cupei României. Acestea vor reîntâlni FCC Baschet UAV Arad, echipă cu care s-au confruntat în sezonul precedent în lupta pentru un loc pe podiumul Ligii Naționale de Baschet Feminin. După un meci tur la Arad, în care s-au impus la o diferență la limită, CSM Constanța susține returul cu echipa din Arad.

Sâmbătă, 7 Octombrie, de la ora 18.00, la Sala Sporturilor din Constanța, are loc returul din Cupa României, CSM Constanța – FCC Baschet UAV Arad, după ce în tur s-au impus 74-71.

Octombrie este Luna Internaţională de Luptă Împotriva Cancerului de sân, cea mai frecventă formă de cancer întâlnită la femei, dar, care poate fi curabil dacă este diagnosticat la timp. CSM Constanța încearcă astfel să tragă un semnal de alarmă în ceea ce privește această boală, dar și să atragă atenția asupra faptului că maladia a devenit o boală tratabilă și chiar curabilă, în măsură în care cancerul la sân este depistat la timp. De aceea cei de la CSM Constanța invită publicul la meciurile Clubului să vină cu elemente de îmbrăcăminte sau accesorii de culoare  roz. Luna octombrie este dedicată informării femeilor cu privire la metodele de prevenire a acestei afecțiuni.

Baschetbalistele CSM Constanța iau startul în Grupa A din Faza I a Campionatului Național U16, în acest weekend, la sala Complexului Sportiv Tomis. Fetele antrenate de Alina Șerban și Andreea Dragoș joacă: Vineri, 6 Octombrie, de la ora 17.00, cu ACS Dan Dacian București, Sâmbătă, 7 Octombrie, de la ora 13.00, cu CSM Sportul Studențesc București și Duminică, 8 Octombrie, de la ora 12.00, cu ABC Leii București.

Și juniorii debutează, la sfârșitul acestei săptămâni, în Campionatul Național U16, Grupa Zonală Faza I. Baschetbaliștii antrenați de Norbert Kovasch joacă în Grupa A cu ACS MC Ball Mangalia, Vineri, 6 Octombrie, de la ora 14.00, și CS Fly OC Constanța, Duminică, 8 Octombrie, de la ora 14.00.

Într-o partidă contând pentru etapa a 8-a din Liga Națională de Rugby, Grupa B, sâmbătă, 7 Octombrie, de la ora 11, CSM Constanța va întâlni în deplasare pe Bucovina Suceava. Formația CSM Constanța, antrenată de Nicolae Radu Mocanu, Claudiu Trandafir și Daniel Boldor, a câștigat categoric, în tur, cu 120-3 și își dorește victoria cu punct bonus. CSM Constanța este pe locul al 2-lea, cu 17 puncte, după Steaua cu 22, fiind urmată de Univ. Cluj – 15 puncte, CSM Galați – 10 puncte, Bucovina Suceava cu -1 punct.

Atletele Alexia Dospin și Ioana Manoliu, antrenate de Carmen Botea, participă, în weekend, la Concursul Național de Ștafete Atletice și Probe Neclasice. Competiția urmărește verificarea stadiului de pregătire în care se află tinerii atleți români și se desfășoară Sâmbătă, 7 Octombrie, începând cu ora 11.00, pe stadionul “Cluj-Arena”.

Scrimerii CSM Constanța participă, în Capitală, la Campionatul Național de Spadă pentru Juniori și Cadeți. Micii sportivi antrenați de Mihaela Ion, debutanți într-o competiție oficială, încrucișează spadele cu cei mai buni scrimeri din țară, în perioada 3-5 Octombrie, la București.

Echipa feminină de gimnastică artistică a României, cu două gimnaste de la CSM Constanța, s-a calificat la Jocurile Olimpice, după ce s-a clasat pe locul 10 în calificările Campionatelor Mondiale de gimnastică artistică, de la Anvers. Sabrina Voinea și Andreea Preda sunt de la CSM Constanța, la fel ca și antrenoarea Camelia Voinea. Sabrina Voinea a reuşit calificarea în finala de la sol, cu a opta notă, 13,666, urmând să lupte pentru o medalie mondială, Duminică, 8 octombrie!

Concursul Național de lupte pentru juniori mici este programat la Călărași între 6 și 8 octombrie. CSM Constanța va miza pe un lot puternic de 16 luptători, care sunt antrenați de Gheorghe Grigore și Gheorghe Ciupercă.

Șahiștii CSM Constanța joacă un nou meci în Divizia B. După o victorie, 4-0 cu ACS Fianchetto Constanța, și un egal, 2-2 cu CS Medgidia, echipa antrenată de Iulian Mihailov și Marcel Ciubotariu abordează cu un moral foarte bun întâlnirea cu ACS Sissa Constanța. Sâmbătă, 7 Octombrie, de la ora 12.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor.

În perioada 2-8 octombrie, la Brăila sunt programate Campionatele Naționale de box pentru juniori. CSM Constanța va participa cu cinci pugiliști, care vor fi asistați din colț de antrenorul Ionuț Bodilcu și care își doresc să câștige cât mai multe medalii.

Sportivii secției de kaiac-canoe CSM Constanța participă, în 6-8 Octombrie, la Campionatul Național de Maraton pentru Seniori și Juniori. Valentin Vasile Popescu, Iulian Nistor și Georgiana Nicoleta Belibou, antrenați de Gabriel Aftenie și Alina Chirilă, luptă pentru medalii în competiția de la Bascov.

Judoka CSM Constanța intră pe tatami pentru noi medalii, la Campionatele Naționale Ne Waza (luptă la sol), la categoria U16! Juniorii Alin Preda (66kg), Ana Carla Gliga (57kg), Raluca Andres (+57kg) și Alessia Miruna Conisceac (48kg), însoțiți de antrenorul Radu Florin Luca, participă la competiția din 6-8 Octombrie, de la Cluj-Napoca.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top