Actualitate

George Scupra, primarul orașului Ovidiu: „Prioritatea noastră trebuie să fie investiția în copii”

Nicio o categorie socială din orașul Ovidiu nu este uitată de administrația locală în pragul Sărbătorilor de Iarnă. Chiar dacă trecem printr-o perioadă atipică, marcată de situația epidemiologică mondială, primarul George Scupra, alături de colegii din primărie, s-a mobilizat pentru a veni în sprijinul persoanelor nevoiașe și, mai ales, copiilor.

Primăria Ovidiu a alocat un buget de peste 200.000 lei pentru bursele elevilor, pachete cadou pentru copii și tichete valorice pentru pensionari, persoane defavorizate și cu dizabilități.

,,În fiecare an, în pragul sărbătorilor, încercăm să oferim o bucurie tuturor categoriilor de persoane defavorizate dar și copiilor din Ovidiu, Poiana și Culmea. Astfel, cu ajutorul sponsorilor dar și din bugetul local, am reușit în această perioadă dificilă, să alocăm suma de 203.050 lei pentru acordarea burselor pentru elevi și profesori, tichete sociale pentru pensionari cu venit mai mic de 1000 lei, persoane cu venit minim garantat și cu dizabilități, dar și cadouri pentru toți copiii de la grădiniță până la clasa a 8-a, constând în dulciuri și cărți pe diferite grupe de vârstă într-un parteneriat încheiat cu Editura Litera”, spune primarul Scupra.

Echipele primăriei, ajutate de voluntari, vor merge la casele celor aproape 1.400 de copii care în aceste momente stau la domiciliu și fac cursuri online pentru a le împărți pachetele. Echipele sunt organizate și instruite să respecte toate măsurile de igienă și distanțare conform reglementărilor în vigoare.

„Indiferent de situația prin care trecem, consider că prioritatea noastră trebuie să fie investițiile în copii, să încurajăm actul educațional dar și performanțele școlare.

Urez și pe această cale Sărbători Fericite tuturor locuitorilor din Ovidiu, Poiana și Culmea. Vom petrece aceste sărbători într-un mod atipic, dar îi îndemn pe locuitori să respecte normele impuse de această pandemie, să fim cumpătați și să nu-i expunem pe cei dragi și mai ales pe cei în vârstă, iar în scurt timp să putem reveni la o situație de normalitate.

Îi asigur pe cetățeni că suntem pregătiți pentru sezonul rece și am întocmit planul de intervenție în cazul în care vom avea ninsori și totodată am creionat planul de investiții pentru anul 2021”, mai spune primarul George Scupra.

Grila pentru acordarea burselor în orașul Ovidiu este:

 • pentru media generală între 9 – 9,49 : 200 lei / elev
 • pentru media generală între 9,50 – 9,99: 300 lei/ elev
 • pentru media generală 10 : 500 lei
 • pentru premiile obținute la olimpiadele județene și naționale ( loc I: 300 lei, locul II: 200 lei, locul III: 100 lei)

Astfel au fost acordate burse în valoare de 62.400 lei după cum urmează:

 1. Liceul Tehnologic ‘’Ion Podaru’’
 • burse de merit pentru 126 de elevi ( din care 1 elev cu media generală 10)
 • burse pentru olimpiade și concursuri naționale au fost acordate pentru 31 elevi și 4 profesori
 • Total cuantum burse: 39000 lei
 1. Școala Gimnazială Nr.2 ‘’Poet Ovidiu’’
 • burse de merit pentru 85 de elevi ( din care 1 elev cu media generală 10)
 • burse pentru olimpiade și concursuri naționale au fost acordate pentru 11 elevi și 2 profesori
 • Total cuantum burse: 23400 lei

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top