Actualitate

Comuna Frecăței, tot mai aproape de înființarea rețelei de gaze

Unul dintre proiectele pe care primarul comunei Frecăței, Marian Naiman, și l-a propus încă de anul trecut este cel de înființare a unei rețele de distribuție a gazelor naturale în localitățile Frecăței, Poșta, Cataloi, Telița și Mănăstirea Celic-Dere.

În acest sens, primăria Frecăței a demarat o acțiune de informare și de strângere a unor angajamente ferme din partea consumatorilor finali pentru racordarea locuințelor la această rețea. Astfel de angajamente sunt necesare în vederea obținerii unui punctaj mai mare a proiectului depus spre finanțare.

„Înființare distribuție gaze naturale în comuna Frecatei, Județul Tulcea”, un proiect inițiat de primarul Marian Naiman se va depune în cadrul Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM) 2014-2020, submăsura 8.2: „Creşterea gradului de interconectare a Sistemului Naţional de Transport a gazelor naturale cu alte state vecine”.

Alimentarea cu gaze naturale se va realiza pentru încălzire cu centrală termică și pentru prepararea de hrană a locuitorilor, instituțiilor social-economice, precum și a agenților economici.

Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM) 2014-2020 răspunde provocărilor de dezvoltare identificate la nivel național în ceea ce priveşte infrastructura şi resursele. Având în vedere gradul ridicat de corelare şi complementaritate a tipurilor de investiţii în infrastructură, promovarea investiţiilor care adresează nevoile în domeniul infrastructurii şi resurselor au fost propuse spre finanţare în cadrul unui singur program operaţional, având ca obiectiv global: Dezvoltarea infrastructurii de transport, mediu, energie şi prevenirea riscurilor la standarde europene, în vederea creării premiselor unei creşteri economice sustenabile, în condiţii de siguranță şi utilizare eficientă a resurselor natural.

POIM beneficiază de o alocare financiară de cca. 10,84 mld. euro din care 6,93 mld. euro Fond de Coeziune şi 2,28 mld. euro Fond European de Dezvoltare Regională, la care se adaugă o cofinanţare totală de cca. 1,63 mld. euro.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top