Actualitate

George Scupra, primarul orașului Ovidiu: prin echipamentele de intervenție creștem gradul de siguranță al locuitorilor

La începutul lunii martie a avut loc conferința comună în care au fost prezentate principalele activități realizate în cadrul proiectului „Un risc al managementului integrat și reacții eficiente ale autorităților pentru siguranța civililor”. Totodată au fost prezentate și echipamentele şi utilajele achiziţionate, dar şi modul în care a fost derulate sesiunile de instruire pentru echipele de voluntari pentru situaţii de urgenţă din Oraşul Ovidiu şi Municipalitatea Shabla din Bulgaria.

„A fost un proiect derulat cu finanțare europeană. Primaria Ovidiu a fost lider de proiect, ceilalţi doi parteneri fiind primăria Shabla din Bulgaria şi Fundaţia Idein. Obiectivele proiectului au fost echiparea voluntarilor locali cu echipamente specifice pentru intervenţii eficiente de instruirea voluntarilor, fiind un lucru benefic comunității mai ales pe perioada pandemiei”, a spus primarul orașuluiOvidiu, George Scupra.

Proiectul se derulează în cadrul Programului de cooperare transfrontalieră INTERREG V-A România Bulgaria, Axa 3 ”O regiune sigură”, Obiectivul speci3.1 Îmbunătățirea managementului comun al riscului in regiunea transfrontalieră, având un budget total de 988,827.18 euro, din care contribuția Uniunii Europene este de 840.503,09 Euro.

„Chiar dacă par lucruri simple, oamenii, mai ales cei în vârstă, care sunt singuri în casă, au avut nevoie de voluntari, să le facă cineva piaţa, sa le ia medicamente etc. Pe lângă toate astea, oamenii mai au nevoie şi de spiritualitate, bisericile fiind închise pe perioada sărbătorilor pascale, prin voluntari am reuşit sa ajungem la casele oamenilor cu pasca şi lumină. Toate echipamentele noastre sunt foarte utile pentru comunitate, ne creşte gradul de siguranţă şi totodată şi calitatea vieţii”, a mai spus primarul.

Autoritatea contractantă este Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice din România şi liderul partener al proiectului este reprezentat de Primăria Oraşului Ovidiu. Obiectivul principal al proiectului „Un risc al managementului integrat şi reacţii eficiente ale autorităţilor pentru siguranţa civililor”- ROBG-393 este de a spori cooperarea transfrontalieră în prevenirea şi intervenţia în situaţii de urgenţă a autorităţilor, de a dezvolta infrastructuri şi servicii comune pentru prevenirea dezastrelor naturale şi tehnologice, în concordanţă cu dezvoltarea capacităţii de reacţie rapidă la pericolele la adresa sănătăţii şi integrităţii cetăţenilor şi a bunurilor, pentru a asigura o zonă sigură, o dezvoltare durabilă şi o creştere a nivelului de trai al populaţiei.

Dintre activităţile principale ale proiectului care au fost realizate până în prezent enumerăm: achiziţia de vehicule şi echipamente speciale de intervenţie care vor îmbunătăţi capacitatea de prevenire şi intervenţie a autorităţilor locale în situaţiile de risc şi de urgenţă apărute în zona transfrontalieră, elaborarea hărţilor digitale care prezintă pericolele din cele două regiuni – Oraşul Ovidiu, România şi Municipiul Shabla, Bulgaria, organizarea sesiunilor comune de instruire pentru echipele de voluntari pentru situaţii de urgenţă ale Oraşului Ovidiu şi ale Municipalităţii Shabla, şi activitatea de dotare a echipelor de voluntari prin echiparea voluntarilor pentru situaţiile de urgenţă cu echipament specific pentru intervenţiile în situaţiile de urgenţă cum ar fi inundaţii, incendii, cutremure. 

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top