Opinii

Gabriela Iacobici, primarul comunei Grădina: ”Muncim mult, iar rezultatele se văd!”

”Întotdeauna se mai găsesc noi lucruri de făcut, dezvoltarea comunității depinde de eforturile noastre. Nu putem sta cu mâinile în sân și să ne dorim ca Grădina să se dezvolte de una singură. Muncim mult, iar rezultatele se văd” , a declarat pentru Dezvăluiri, primarul comunei Grădina, Gabriela Iacobici. Iar în comuna Grădina, în ultimul an, proiectele realizate de administrația publică locală chiar se văd. De aceea, ca un succint bilanț la un an de la alegerile locale, vom prezenta câteva dintre acestea.
Aflată la al treilea mandat de edil al comunei, Gabriela Iacobici a reușit în această perioadă (2016/2017) să finalizeze unul dintre proiectele demarate în toamna anului trecut: construirea unei case mortuare în localitatea Grădina. Construcția a fost ridicată în incinta cimitirului și corespunde tuturor normelor europene în privința înhumării. Clădirea este dotată și cu o sală de mese necesară parastaselor, corp sanitar și bucătărie. Investiția de aproximativ 100 de mii de euro a fost alocată de la bugetul local.

Concomitent cu lucrările la casa mortuară, în Grădina s-au desfășurat și lucrări de ridicare a unei geamii pentru comunitatea musulmană din comună. În clipa de față, realizarea construcției a intrat în linie dreaptă, lucrându-se la finisaje. Geamia a fost ridicată de către administrația publică locală ajutată de Muftiatul Cultului Musulman din România și de Oamenii de Afaceri Turci din România.
Dar, cel mai important proiect finalizat și inaugurat în toamna anului trecut este cel al Centrului de Prevenire a Abandonului Școlar. Aici, 38 de copii ce provin din familii cu venituri reduse primesc micul dejun, prânzul și cina în fiecare zi. Tot aici, cei mici își fac zilnic temele și participă la diferite acțiuni recreative.
Anul acesta, administrația locală a pregătit un proiect pentru construirea unei săli de sport multifuncționale. Aceasta va fi amplasată în curtea școlii, iar finanțarea este de la bugetul local și de la Consiliul Județean Constanța. Tinerii din comună pot practica aici handbalul, baschetul, voleiul, sala fiind una de tip 2. Va fi dotată conform tuturor standardelor UE, cu vestiare și grupuri sanitare, așa cum criteriile de finanțare o prevăd.
Cei mici au fost în permanență în atenția primarului Gabriela Iacobici. Fie că au beneficiat de excursii gratuite în diferite locuri din țară, sau de serbării tematice (Ziua Copilului, Sărbători), copiii s-au bucurat de atenția și sprijinul administrației locale. Nu au fost uitați nici vârstnicii din comună, aceștia beneficiind de daruri sau ajutoare în diferite momente ale anului.
De asemenea, primăria alături de elevi au întreprins campanii de ecologizare a zonei Cheile Dobrogei, rezervație naturală vizitată de foarte mulți turiști.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top