Opinii

Gheorghe Popescu, primarul comunei Fântânele: ”Consider sportul o educație la fel de importantă ca școala!”

Dacă în urmă cu cinci ani, echipa de fotbal Viitorul Fântânele evolua în ultima ligă profesionistă, iată că în urmă cu câteva zile echipa a câștigat Cupa României – faza județeană. Totodată, locuitorii comunei Fântânele se pot mândri cu faptul că formația lor, antrenată de Adrian Foamete, a ocupat locul al doilea în clasamentul ligii a 4-a.
Toate aceste performanțe sportive au fost posibile prin implicarea administrației locale, în special a primarului comunei Fântânele, Gheorghe Popescu. Așa cum ne-a mărturisit, edilul este ”un mare iubitor al sportului”, însă ”dacă nu ar fi existat interesul localnicilor pentru sport, nu investeam. Doar dacă ne referim la public, vă pot spune că în afară de Farul Constanța, nimeni nu ne depășește la numărul de spectatori. Avem tribuna plină la fiecare meci”, afirmă cu mândrie primarul.

La ora actuală, comunitatea din Fântânele are, pe lângă echipa de fotbal a seniorilor, și trei echipe de copii, investiția în pregătirea juniorilor fiind, de altfel, una dintre prioritățile administrației locale.
”Echipa noastră era printre ultimele din ultima ligă de fotbal (în anul 2012 n.n.). Apoi, treptat am început să urcăm. Acum, de doi ani suntem în liga a a 4-a, anul acesta terminând pe locul al doilea”, își amintește Gheorghe Popescu de starea în care se afla echipa în anul în care a fost ales pentru prima dată în funcția de primar.
Pe plan sportiv, prioritatea administrației locale a fost să creeze și modernizeze baza sportivă a comunei. Lucrul acesta s-a realizat în anul 2013, tinerii având astfel un loc unde pot să practice sportul la cel mai înalt nivel. ”Nu poți să ai pretenții să faci performanță în sport dacă nu ai o bază sportivă care să ofere toate condițiile. A fost primul lucru pe care l-am făcut în primul mandat de primar. Desigur, anual facem îmbunătățiri. Avem terenul de joc, mai avem unul pentru minifotbal, intrare și parcare separată pentru oficiali și jucători, la fel și pentru spectatori. Toți pașii pe care-i facem, toate investițiile sunt discutate în cadrul Consiliului Local și în funcție de prioritățile comunității decidem”, a menționat Gheorghe Popescu.
Dar nu numai echipa de fotbal este mândria comunității din Fântânele, ci și clubul de lupte K1 unde tinerii au început să demonstreze pe plan național că pot face performanță.
”Pe 15 august intenționăm să organizăm o Gală de Kick boxsing K1 pe stadionul de fotbal din Fântânele. Participanții vor fi din județul Constanța, dar și din afara lui. Bineînțeles, vor participa și copiii de la clubul nostru, Viitorul Fântânele. La nivelul seniorilor vor fi două lupte, probabil una demonstrativă și una de gală”, a declarat primarul comunei, Gheorghe Popescu.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top