Investigaţii

Fostul viceprimar al Constanței a vândut MĂȘTI NECONFORME, în pandemie!

Firma SC Dalgeco SRL, la care fostul viceprimar al Municipiului Constanța, Dumitru Babu, e asociat unic, a fost amendată anul trecut de către CJPC Constanța pentru că a vândut măști neconforme, prezentate drept măști chirurgicale. SC Dalgeco a contestat amenda în instanță, în dosarul nr. 10884/212/2020, și a pierdut ieri la Tribunalul Constanța.

Surse din CJPC ne-au spus că măștile în discuție au fost găsite de inspectorii de la protecția consumatorilor în Mega Image (pentru uzul angajaților) și la Selgros (puse la vânzare). Conform sursei citate, era vorba de „măști faciale”, cu cel mai mic nivel de protecție, vândute drept „măști chirurgicale”: „Au fost semnalate două probleme. În primul rând, măștile erau neconforme, mai slabe calitativ chiar și decât măștile folosite ca echipament de protecție împotriva prafului sau talașului. În al doilea rând, ele erau vândute ca măști chirurgicale, folosindu-se documente de la alte măști, chirurgicale. Deci acolo au fost două probleme: vinderea unor produse nesigure și practică comercială înșelătoare.”.

După ce au descoperit măștile în cele două magazine, inspectorii CJPC au mers în control la Dalgeco, unde l-au găsit, pe lângă administratorul Stere Babu, și pe viceprimarul Constanței din acea vreme, Dumitru Babu. Acesta din urmă s-a enervat peste măsură și a bruscat-o pe Maria Obreja, angajată a CJPC.

Viceprimarul Constanței, Dumitru Babu, acuzat ca a BRUSCAT o angajată CJPC care se afla în control la firma sa! – Dezvaluiri.Ro

Același importator al donației „lui Făgădău” pentru Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța

În perioada respectivă, Dalgeco a importat măști din China prin două firme, SC Euro Audit Services SRL și SC Elvada Company SRL (deținută de Dragoș Vasile).

Acesta din urmă este cel care a transportat din China aparatele și kiturile de testare Covid-19, în legătură cu care primarul Făgădău și viceprimarii Babu și Răsăuțeanu s-au lăudat că le-ar fi cumpărat pentru a le dona Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța. Jurnaliștii Dezvăluiri au reușit să afle că în realitate donația venea de la statul chinez pentru Primăria Constanța și fusese obținută datorită relațiilor de afaceri pe care Dragoș Vasile le are în China.

Făgădău și viceprimarii Constanței și-au arogat meritele pentru o DONAȚIE a STATULUI CHINEZ către Spitalul de Boli Infecțioase! – Dezvaluiri.Ro

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top