Comisia Europeană

Fost consul al României în Israel, în stenogramele Teodosie-DNA (EXCLUSIV DEZVĂLUIRI)

Într-una dintre stenogramele care au apărut în spațiul public, legate de dosarul DNA în care Arhiepiscopul Teodosie este trimis în judecată, investigatorii notează un dialog al unei femei ”neidentificate”, cu prelatul. Tonul acesteia, atitudinea, implicarea în subiect, dar și intrigile pe care le țese între diferite personaje din instituție, ne-au determinat să aflăm cine este această persoană deosebit de influentă din anturajul lui Teodosie. Iar răspunsul este: Aneta Badiu. Iată dialogul dintre cei doi, conform stenogramelor:

Un articol de Călin GAVRILAȘ, Mihai Răzvan ROTARU

Cum vorbește o femeie cu un episcop: „M-apucă dracii?! Nu-l ridicai în slăvi pe JEGUL de Aurelian?”

ANETA BADIU – Auziţi, da’ staţi puţin. Cine s-a ocupat efectiv de, de alea? De NAZARCEA?
TEODOSIE – Păi cine? Preotul AURELIAN (Aurelian Ștefan, inculpat în același dosar n.n)
ANETA BADIU – Atuncea.., atuncea îl trimiteţi pe AURELIAN.
TEODOSIE – Nu îl trimit. CEZAR a spus că dă el. Nu-i nevoie de mine. (Cezar Axinte, consilier juridic în Arhiepiscopie; conform presei a fost avocat al unor clanuri de cămătari din Constanța n.n) TEODOSIE – Că dă el răspunsurile, nu e nevoie de mine.
ANETA BADIU – Cine dă răspunsurile?
TEODOSIE – CEZAR mi-a zis că n-are nevoie de mine şi chiar el mi-a zis că nu vrea pe altcineva. Numai pe părintele vicar.
ANETA BADIU – Am înţeles. Înseamnă că.., că nu vrea să se ştie…, înseamnă că şi CEZAR ştie de alţii că sunt nenorociţi…
TEODOSIE – Ştie, ştie.
ANETA BADIU – Nu-l ridicai mata în slăvi, că m-apucă dracii?! Nu-l ridicai în slăvi?
TEODOSIE – Poftim?
ANETA BADIU – Îl ridicai în slăvi mata pe jegul de AURELIAN.
TEODOSIE – Nu. El chiar a avut nişte chestii …
ANETA BADIU – Da, da. Lasă-mă cu chestiile că eu ştiu mai bine, că eu vineri am fost acolo, da? Într-un loc.
TEODOSIE – Da.
ANETA BADIU – Lasă. Nu mai pot să-ţi zic. Bun. Atunci să vină ăsta şi să nu ştie CEZAR… ăă.., o să vorbesc eu cu COSMA (Arhimandrit Cosma Mitu – vicarul Arhiepiscopiei, starețul mănăstirii Peștera Sf. Andrei n.n) să mi le.., ă, întrebările să vi le dea dumneavoastră şi după aceea să.., să mi le pună pe Whatsup, că nu vreau ca CEZAR să ştie că mă bag.

Aneta Badiu: ”Telefonul este al meu, dar l-am lăsat mai mulți ani la o firmă” (?!)

Contactată telefonic, Aneta Badiu a confirmat că știe că numărul său apare în stenogramele DNA, dar susține că altcineva l-a sunat pe Teodosie de pe telefonul ei. Mai mult, fostul consul și-a construit și o poveste (cam puerilă) pentru această explicație: Deși telefonul îi aparține, el a fost lăsat la o firmă câțiva ani, cât timp a fost plecată din țară. Ca cercul de „suspecți” să fie cât mai larg, a ținut să ne spună că firma aceea are mulți angajați. Și, poate, cineva a vorbit de pe telefonul ei cu Arhiepiscopul Teodosie.
„Eu am fost plecată mai mulți ani din țară și telefonul l-am dat la mulți prieteni. Eu l-am dat la cineva care are o firmă și are mulți angajați.
Dacă am lucrat la Direcția de Informații Externe? Deci chiar dacă aș fi lucrat, nu aș putea să vă spun la telefon treaba asta, dar ăsta nu este un subiect de discuție. E un interogatoriu, sau ce? De unde până unde? Direcția de Informații Externe ați spus? Păi dacă stau și mă gândesc acuma, nu e un subiect de așa natură să vorbesc și la telefon. Dar eu vă spun sincer că nu am lucrat pentru așa ceva. Este pentru prima oară când aud”.

Aneta Badiu, un consul controversat, acuzat de fapte deosebit de grave pentru un diplomat

Aneta Badiu, fost consul coordonator al Secției Consulare din cadrul Ambasadei României la Tel Aviv (2009 – 2014), a fost în vara anului 2014 protagonista unui scandal de amploare în sânul comunității românești din Israel. La vremea respectivă mai multe persoane au transmis reclamații, unele publicate și în presa de limba română, referitoare la atitudinea jignitoare și disprețuitoare a acestei ”diplomate” față de persoanele care-i solicită sprijinul la Consulat.
Totodată, și fostul Consul al României în Israel, dr. Liviu Câmpanu (coleg cu Aneta Badiu timp de 1 an), lansează tot în anul 2014, o serie de acuzații grave cu privire la această persoană și la misiunea ei din Israel:
”Ceea ce este mai grav, însă, este faptul că după ce va înjură şi vă umileşte, d-ra consul mai şi fură. Voi veni cu dovezi în sprijinul acestei afirmaţii şi în aceste condiţii chiar este legitimă întrebarea: <cine o mai ţine în braţe pe d-ra consul în afară de d-na ambasador şi d-na Doina Meiseles?> (…) În momentul de faţă, activitatea diplomatică a României în Israel nu mai este una instituţională, ci este organizată în sistemul unui SRL (societate cu răspundere limitată) condusă de d-na ambasador Andreea Păstârnac, finanţată de furturile d-rei consul Aneta Badiu, iar de spălarea imaginii şi nu numai, se ocupă Doina Meiseles”.
Scandalul diplomatic a făcut obiectul unei interpelări a ministrului de externe, Titus Corlățean, din partea deputatului Ovidiu Alexandru Raețchi. Acesta îi transmitea șefului MAE mesajele primite din partea persoanelor care au avut de-a face cu această Aneta Badiu. În replică, ministrul a răspuns că oficialii MAE vor demara o anchetă la acest consulat. Cert este că în acel an Aneta Badiu și-a încheiat activitatea la consulatul din Tel Aviv.

Aneta Badiu, enoriașa ”vrăjitoare” ?

Relația de prietenie apropiată dintre Teodosie Petrescu și Aneta Badiu a fost semnalată în presă încă din perioada 2007/2008 când Badiu lucra pentru parlamentarul Corneliu Vadim Tudor. Și atunci, Aneta apare ca fiind o persoana implicată în tot ceea ce mișca în Arhiepiscopia Tomisului, atât ca personal angajat (se spunea că și-a plantat anumite persoane cheie aici), cât și din punct de vedere economic. Media mai nota că Aneta Badiu este implicată și în afacerea de la Dorna Arini a lui Teodosie. Și astăzi, mai mulți preoți din Arhiepiscopia Tomisului, confirmă influența pe care Aneta Badiu o avea și o mai are încă asupra lui Teodosie.
Aneta Badiu a intrat în atenția opiniei publice tot în aceeași perioadă (2008), fiind numită de mass-media ca fiind adepta unor practici vrăjitorești, fapt negat de protagonistă care punea asemenea ”zvonuri” pe seama unor parlamentari PRM care-i doreau răul lui Vadim, sau lui Teodosie, acuzându-o pe ea de diferite practici:

„Teodosie este duhovnicul meu și atât. Nu este adevărat că sunt clarvăzătoare, eu am două universități (sic!). A scris presa asta de mine mai demult. Și atunci era o campanie împotriva dânsului (a lui ÎPS Teodosie-n.red) și toți apropiații care erau în contact cu dânsul au fost luați la bani mărunți”.
Amândoi, atât Teodosie, cât și Aneta au negat orice altă formă de colaborare decât cea de enoriaș-preot, recunoscând însă că se cunosc de mai mult timp.

Teodosie și Aneta, colegi la Fundația Omenia, anchetată de DNA!

Noi am descoperit însă că pe cei doi îi leagă apartenența la controversata fundație Omenia. Nu este clar dacă episcopul și doamna consul cu limbaj colorat mai fac parte din această organizație, după incidentul retragerii răsunătoare a Preafericitului Daniel din organizație. Patriarhul BOR a luat această decizie în 2012, atunci când Minodora Ilie, președintele Fundației Omenia, a făcut declarația bombă că PF Daniel Ciobotea are un copil din flori, pe care îl ține ascuns!
Cert este că înainte de acest moment, ÎPS Teodosie deținea în fundație funcția de PrinVicepreşedinte al Comisiei de Onoruri si Demnități (!), iar Aneta Badiu făcea parte din Direcția pentru relaţii internaţionale.
Scandalul provocat de arestarea lui Florin Secureanu, fost manager al Spitalului Malaxa, a ridicat vălul de pe această organizație. Conform informațiilor publicate de jurnalistul Cătălin Tolontan, o parte din banii furați de Secureanu din spital ajungeau în Fundația Omenia. Conform aceleiași surse, membrii acestei organizații se ajutau reciproc, mai ales oferindu-și contracte pe bani publici. Tolontan mai notează că Fundația Omenia a intrat în atenția DNA.
Din această organizație ciudată mai fac parte (printre alții): Generalul Ioan Talpeș (fost șef SIE), Mitropolitul Banatului, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, prințesa Lia, Ecaterina Andronescu, omul de afaceri Mohamad Murad (la hotelul căruia Omenia are și sediul). Lista membrilor de onoare cuprinde persoane cel puțin la fel de cunoscute: Ion iliescu, Emil Constantinescu, Regele Mihai, Regina Ana, Cătălin Predoiu, Teodor meleșcanu, Virgil Măgureanu, Dan Voiculescu, Sorin Oprescu, Victor Ciorbea, Radu Vasile, Adrian Năstase, Iulian Iancu, Dan Diaconescu, George Becali, Anca Boagiu, Vasile Dâncu, Ion Nicolae, Cătălin Croitoru, Maria Băsescu etc.

 

 

 

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top