Actualitate

Forum online de Cooperare Economică și Comercială China-România, organizat la Tulcea

Dumitru Mergeani, administratorul public al județului Tulcea, a participat miercuri, 20 octombrie 2021, la Forumul online de Cooperare Economică și Comercială China-România.

Evenimentul, moderat de Zhao Linxiang, Consilier economic și comercial al Ambasadei Chinei în România, a beneficiat de prezența Excelenței Sale, doamna Jiang Yu, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar  al Republicii Populare Chineze în România,  a numeroși reprezentanți ai mediului de afaceri român și chinez și ai administrației publice centrale și locale din România.

Discuțiile au evidențiat longevitatea și diversitatea relației economice dintre cele două țări, precum și potențialul extraordinar de dezvoltare a noi activități în domenii de interes comun.

Judeţul Tulcea a iniţiat colaborarea cu China în anul 1995, odată cu semnarea unui Protocol de Înfrăţire cu Municipalitatea  Suzhou din Provincia Jiangsu. Cei 26 de ani de cooperare au inclus activităţi comune, în domeniul cultural, medical şi economic şi au asigurat  producătorilor de cereale şi de vin din judeţul Tulcea  un cadru care le-a permis să facă cunoscut potenţialul nostru de export, dar evident, multe alte produse agroalimentare ar putea intra pe piața chineză.

Având în vedere condiţiile specifice în care se desfăşoară schimburile economice dintre ţările noastre, este necesar ca, în urma desfăşurării Forumului şi prin implicarea nemijlocită a Ambasadei Republicii Populare Chineze în România, să se facă o serie de paşi importanţi, care să susţină demersurile mediului de afaceri: facilitarea distribuţiei produselor româneşti pe piaţa chineză; crearea unei baze de date accesibilă gratuit, în limba engleză, care să includă societăţi comerciale chineze şi române interesate de activităţile de export/import; facilitarea accesului firmelor româneşti la târgurile şi expoziţiile de produse din China, prin promovarea acestor evenimente şi a condiţiilor de participare pe site-ul Ambasadei Republicii Populare Chineze în România.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top