Actualitate

Florin Gheorghe, scula lui Decebal Făgădău din fruntea RAEDPP Constanța

Regia Autonomă ”Exploatarea Domeniului Public și Privat” Constanța (administrează, gestionează și întreține fondul locativ de stat, spații cu altă destinație, terenurile, piețele agroalimentare, târguri, oboare, bazare, platouri și grupuri sanitare, aparținând domeniului public și privat al municipiului Constanța) este condusă, de aproximativ un an de zile, de Florin Gheorghe. Conform unui comunicat de presă transmis de către Biroul de presă al RAEDPP, procesul de selecție a constat în două etape. În prima s-au analizat dosarele de candidatură iar în etapa a doua s-au relizat interviurile cu candidații selectați. ”Precizăm că selecția a fost efectuată de un expert independent specilizat în recrutarea resurselor umane, contractat în condițiile legii”.

Cunoscând repetatele schimbări de tabără politică din cariera lui Florin Gheorghe, am analizat CV-ul directorului RAEDPP. Atât pe cel depus la instituția pe care o conduce cât și pe cel de la Parlament, din perioada 2012-2016.

În 1998, la 20 de ani, Gheorghe a intrat în Partidul Democrat. În perioada respectivă (1997-2001), a absolvit cursurile Facultății de Științe Economice din cadrul Universității Ovidius. În 2001, anul finalizării studiilor universitare, era deja secretar executiv al BPL al Partidului Democrat. Tot în perioada 2000-2001, bifează pe CV și primul loc de muncă: Director general, la societatea Magsil SRL (cu un singur angajat) administată de Gheorghe Mărioara (probabil mama lui). Potrivit informațiilor de la Registrul Comerțului, societatea Magisil are ca obiect de activitate ”comerț cu amănuntul al îmbrăcămintei în magazine specilizate”. În anul 2000, societatea avea un singur angajat, o cifră de afaceri de 21.035 lei și a încheiat anul pe minus (-4099 lei). În anul 2001, societatea termină tot pe minus (-6296) și nu mai are niciun angajat.

Pleacă la Moinescu

După ce pleacă de la Magsil SRL, este angajat, în perioada 2001-2003, tot director general, la SC Dirdates SRL din Medgidia, firma în care era acționar Dumitru Moinescu, membru PD și Primarul Municipiului Medgidia în perioada 2000-2004. Din punct de vedere politic, în această perioadă alternează funcția de secretar executiv cu cea de purtător de cuvânt al PD.

Antreprenorul Gheorghe

Din 2003 până în 2012, nemaigăsind niciun post de director, își înființează o firmă, Paluani Srl, având ca obiect de activitate ”lucrări de construcții a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale”. Încă o dată își dovedește priceperea în afaceri și bifează cifre de afaceri anuale între 2000 de lei și 61.000 de lei. Ba chiar, cinci ani reușește să facă și profit, între 625 de lei în 2007 și 28.274 în 2010. Firma are între unul și trei angajați, printre ei numărându-se și viitorul parlamentar PDL.

Mai mult student decât director

Fiind, din 2003, propriul angajat și neavând prea multă treabă, după cum reiese din actele depuse la Registrul Comerțului, se reapucă de școală și face două facultăți deodată. În perioada 2003-2007, CV-ul se îmbunătățește cu două diplome de licență, una la Facultatea de Istorie și Științe Politice și una la Facultatea de Construcții, ambele la Universitatea Ovidius. Nu se oprește aici și în 2008 adaugă în CV și cursuri de comunicare pentru tineri politicieni, la fundația Hanns Seidel. Pe plan politic se miscă mai bine și devine consilier municipal în mandatul 2008-2012.

Fă-te, tată, deputat!”

La finalul mandatului de consilier din 2012, ajunge printr-un concurs de împrejurări ciudat, candidatul PDL la funcția de președinte al Consiliului Județean. Pierde, dar își asigură un fotoliu de deputat în perioada 2012-2016. Îl apucă iar pofta de învățătură și se înscrie la două programe de master la Universitatea Ovidius, unul de Politică Mondială și Europeană și unul de Construcții Portuare. Nu le mai termină niciodată, dar dau bine în CV. Și pentru că munca și învățătura merg mână în mână, mai adaugă la CV în 2012 și o diplomă de la Academia europeană a tinerilor politicieni.

Ocupat cu școala și problemele țării, în Parlament, Societatea Paulani termină pe minus anul 2012, așa că în 2013 îi suspendă activitatea. Și se apucă iar de învățat. Bifează două noi diplome, la Colegiul Național de Afaceri Interne și Institutul Diplomatic Român.

Drumul spre PSD

După atâta școală, în 2014 schimbă barca PDL și cochetează o vreme cu cei de la PMP. Nu reușește să preia frâiele organizației locale de la Claudiu Palaz. Fiind tobă de carte, este primit cu brațele deschise de ”doctorul Gabriel Oprea” și ajunge la UNPR, devenind chiar președintele organizației Municipale din Constanța. Aceste detalii nu mai apar în CV-ul de pe site-ul RAEDPP.

La finalul mandatului de deputat, în 2016, schimbă iar barca politică și trece la PSD. Tot în 2016 își desăvârșește educația și mai bifează și o nouă diplomă la Colegiul Național de Informații. După doi ani, în 2018, cei de la SRI închid Colegiul și declară că retrag diploma de absolvire a instituției, în urma unui scandal în care Eugen Orlando Teodorovici, coleg de partid cu Florin Gheorghe, declara că a obținut diploma fără să ”fi trecut nici măcar o dată” pe acolo. Se implică în alegerile locale, unde îl sprijină ”pe prietenul său Decebal Făgădau” sperând la un nou loc de deputat pe listele PSD. Participă la alegeri, dar nu mai obține un nou mandat.

Născut să fie director

Astfel Florin Gheorghe pierde avantajele vieții de deputat, dar ”experiența” ca director și teancurile de diplome nu i le poate lua nimeni. Cu toate acestea, ofertele de angajare nu apar probabil, așa că își mută cartea de muncă de la Parlament la firma soției, Sara Line SRL. Este angajat director tehnic, că doar nu putea să-și strice CV-ul. Firma are ca obiect de activitate ”comerț cu ridicata al îmbrăcămintei și încălțămintei” .

Înregimentarea în PSD se dovedește, în cele din urmă, că nu a fost o mișcare rea și în 2017 este numit director al consiliului de administrație al Neptun Olimp SA. După atația ani de experiență ca director și studiu intens, ajunge într-un post călduț. Aparent inexplicabil, în 2018 își dă demisia de la Neptun Olimp. Prietenul Făgădau, nu poate lăsa o așa capacitate pe drumuri și îl mută în Consiliul de Administrație de la RAEDPP, unde, după un an, ajunge director.

Conform informațiilor din CV, Florin Gheorghe se laudă la capitolul competențe organizaționale/manageriale cu abilități de coordonare, abilități de planificare și organizare, leadership și abilități analitice. Având în vedere că firmele pe care le-a condus nu au avut mai mult de trei angajați, e greu de spus de unde a acumulat toate aceste competențe. Nu știm cine a fost ”expertul independent specializat în recrutarea resurselor umane” care i-a selectat dosarul la RAEDPP, dar dacă e să concluzionăm, conform propirului CV, reiese că el a fost angajat la firma mamei, a colegului de partid Moinescu, la firma proprie sau la cea a soției. De aici a fost preluat de PSD și Decebal Făgădau și parașutat la RAEDPP.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top